27 Σεπτεμβρίου 2024, 15:03
26 C
Kavala

Μνήμες 2006 για τον Λίβανο: Ζει τη φονικότερη μέρα εδώ και 20 χρόνια, όπως-όπως φεύγουν από το Νότο οι κάτοικοι – “Βρισκόμαστε στα πρόθυρα ολοκληρωτικού πολέμου”

Μνήμες 2006 ξυπνούν στον Λίβανο, με τη χώρα της Μέσης Ανατολής να ζει χθες τη φονικότερη ημέρα μετά από 18 χρόνια και τον πόλεμο που είχε σημειωθεί τότε, ως απόρροια των μαζικών ισραηλιτικών πληγμάτων από αέρος, με τις απώλειες να ανέρχονται στους 558 νεκρούς, (ανάμεσά τους 50 παιδιά και 94 γυναίκες), ενώ οι τραυματίες είναι 1835, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας του Λιβάνου, Φιράς Αμπιάντ, όπως μεταδίδει το Reuters.

Την ίδια ώρα, το ραδιόφωνο του στρατού του Ισραήλ και το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων του Λιβάνου ανέφεραν αμφότερα ένα νέο κύμα ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών στον Λίβανο το πρωί της Τρίτης, καθώς χιλιάδες άνθρωποι συνέχισαν να βγαίνουν στους δρόμους για να διαφύγουν όπως-όπως από το νότιο τμήμα της χώρας, που δέχεται το σφυροκόπημα από το Τελ-Αβίβ, με το μποτιλιάρισμα στον αυτοκινητόδρομο προς τη Βηρυτό να είναι ενδεικτικό της κατάστασης.

Οικογένειες του Νοτίου Λιβάνου οδηγούνται μαζικά σε καταφύγια στην παραλιακή πόλη της Σιδώνας, όπου ξενοδοχεία και σχολεία έχουν ήδη κατακλυστεί. Στην ανατολική πόλη Μπάαλμπεκ, το κρατικό Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων ανέφερε ότι σχηματίστηκαν ουρές σε αρτοποιεία και βενζινάδικα.

Το Reuters, επικαλούμενο αξιωματούχο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, αναφέρει ότι ορισμένα νοσοκομεία έχουν υπερφορτωθεί από τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών, οι οποίοι έρχονται να προστεθούν στις εκρήξεις βομβητών και ασύρματων την περασμένη εβδομάδα που σκότωσαν δεκάδες και τραυμάτισαν χιλιάδες άλλους. Εκείνη η επίθεση αποδόθηκε ευρέως σε ισραηλινή προσπάθεια να στοχοποιηθούν πράκτορες της Χεζμπολάχ, αν και κανείς δεν ανέλαβε την ευθύνη για το μαζικό σαμποτάζ των ηλεκτρονικών συσκευών.

Τα παραπάνω συμβαίνουν, ενώ και η αλλη πλευρά της μεθορίου, το βόρειο Ισραήλ, «σείεται» όπου ο ισραηλινός στρατός επιβεβαιώνει νέο «βαρύ βομβαρδισμό από πυραύλους.

Hot this week

Λαύριο: Άγριο επεισόδιο μαθητών με μαχαιρώματα έξω από ΕΠΑΛ – Δύο ελαφρά τραυματίες

Αναστάτωση επικρατεί αυτή την ώρα σε ΕΠΑΛ στο Λαύριο,...

Τελετή έναρξης του 21ου Πανελληνίου Συνεδρίου του Λυκείου Ελληνίδων

Ο Δήμαρχος Καβάλας, παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό στην τελετή...

Topics

Τελετή έναρξης του 21ου Πανελληνίου Συνεδρίου του Λυκείου Ελληνίδων

Ο Δήμαρχος Καβάλας, παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό στην τελετή...

«Κλειστά» τα σχολεία σήμερα Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου – Γιατί δεν θα γίνουν μαθήματα

«Άτυπη αργία» σήμερα, Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, στα σχολεία. Οι...

Related Articles

Δημοφιλείς κατηγορίες