pyrosvestiki-778x445

Ως μη ανησυχητικές χαρακτήρισε τις βροχοπτώσεις που έπληξαν την Καβάλα ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας κ. Σταύρος Κυβράκης. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «Όντως περάσαμε μια πρωινή έντονη καταιγίδα χθες και ήταν κάτι που το είχε προβλέψει η ΕΜΥ. Βέβαια δεν είναι κάτι το ανησυχητικό, δεν είναι κάτι που συνοδεύεται από καταστροφές. Απλά θ α υποχωρήσει σταδιακά από τις επόμενες ώρες και θα αποκατασταθούν και οι θερμοκρασίες και θα έχουμε και περίοδο ηλιοφάνειας.

Σύμφωνα πάντα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ κινούμαστε, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Νοέμβριος είναι ο πιο ένυδρος μήνας και τέτοια φαινόμενα είναι αναμενόμενα αυτή την περίοδο».

ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙ

Μάλιστα ο ίδιος σημείωσε ότι ο κόσμος θα πρέπει να προσέχει, να μην εκτίθεται, αφού υπάρχει πρόβλημα με την ορατότητα σε ανάλογες περιπτώσεις. «Ο κόσμος πηγαίνοντας στη δουλειά του το πρωί της Τετάρτης, έπεσε επάνω σε μια καταιγίδα, ένα έντονο καιρικό φαινόμενο που συνοδεύθηκε από χαμηλή ορατότητα λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

Αυτά είναι όσα πρέπει να σκεφτούμε και να πάρουμε μέτρα προστασίας σε ατομικό επίπεδο πια. Κατά τα άλλα καταστροφές σε τοπικό επίπεδο δεν είχαμε, ενώ οι βροχοπτώσεις είναι φυσιολογικές και σε φυσιολογικά όρια.

Όλοι άλλωστε γνωρίζουμε ότι είναι φθινοπωρινή περίοδος και ο Νοέμβριος δεν είναι απίθανο να συνοδευτεί εκτός από βροχοπτώσεις έντονες και από χιονοπτώσεις στην περιοχή μας. Και οι υπηρεσίες βέβαια θα πρέπει να προετοιμασθούν κατάλληλα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΣΥΣΚΕΨΗ

Εξάλλου για να γίνει και καλύτερη προετοιμασία από την πλευρά των υπηρεσιών, την ερχόμενη Δευτέρα θα γίνει σύσκεψη στο Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου υπό τον Αντιπεριφεριφερειάρχη κ. Μαρκόπουλο  που είναι και Πρόεδρος του οργάνου.

«Θα συσκεφτούμε λοιπόν την Δευτέρα με ώρα έναρξης τις 10.30 ώστε να ελέγξουμε και την ετοιμότητα των οργάνων αλλά και το θέμα των ημερών σε ό,τι αφορά τον καιρό, ενώ παράλληλα θα οργανώσουμε και εκείνα τα βήματα που χρειάζεται ώστε να φτάσουμε σε επιθυμητά στάδια και να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε κρίση θα προέλθει από αυτά τα φαινόμενα, πάντα προς όφελος των πολιτών!» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κυβράκης ερωτηθείς σχετικά υποστήριξε ότι αυτές οι βροχοπτώσεις είναι φυσιολογικές ενώ δεν αποκλείονται και οι έντονες καταιγίδες το επόμενο διάστημα μια και είναι απολύτως φυσιολογικό να συμβεί κάτι τέτοιο. «Ήταν μια μπόρα, έπεσε πολύ νερό ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι προηγήθηκε μια έντονη ξερική περίοδος, χωρίς βροχοπτώσεις, που είχε έντονες αρνητικές συνέπειες παντού, οπότε υπό αυτή την έννοια είναι φυσιολογικό και καλοδεχούμενο το νερό, αρκεί να μην μας δημιουργεί τα προβλήματα που προαναφέραμε» δήλωσε καταληκτικά.

Προηγούμενο άρθροΘ. Μουριάδης: Κυκλοφοριακή ασφυξία λόγω βροχής
Επόμενο άρθροΚατά πλειοψηφία η απόφαση για τις υφιστάμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω γέφυρας