«Καλοδεχούμενη η πρόταση», σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης λίγα λεπτά μετά την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα.

Βουλή: Όλο το κείμενο της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ
Ο πρωθυπουργός τοποθετήθηκε για το θέμα από το Ηράκλειο, απ’ όπου βρίσκεται. Στο τέλος της παρουσίασης του αναπτυξιακού προγράμματος για την Κρήτη, που έλαβε χώρα στο δημαρχείο του Ηρακλείου, ανέφερε πως πληροφορήθηκε για την πρόταση δυσπιστίας, που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή.

Όπως υπογράμμισε, είναι μία «καλή ευκαιρία για να συγκρίνουμε πεπραγμένα τετραετιών» ενώ επεσήμανε πως «δεν επιζητώ την σύγκρουση, επιδιώκω την σύγκριση».

Τι είναι η πρόταση δυσπιστίας – Η διαδικασία που προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής
Η πρώτη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την πρόταση δυσπιστίας

Αναλυτικά, ο πρωθυπουργός δήλωσε τα εξής, σύμφωνα με το cretapost:

Τσίπρας: Κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης
«Πληροφορήθηκα πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. Καλοδεχούμενη η πρόταση, Η αλήθεια είναι ότι τον προκαλούσα πολλούς μήνες να το κάνει. Αποφάσισε να το κάνει τώρα λίγο πριν τις εκλογές. Μία καλή ευκαιρία κυρίως για να συγκρίνουμε πεπραγμένα τετραετιών. Εγώ δεν επιζητώ την σύγκρουση, επιδιώκω την σύγκριση. Ελάτε να συγκρίνουμε τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ 4 χρόνια και τι κάναμε εμείς. Νομίζω ότι θα είναι αρκετά καταλυτική αυτή η σύγκριση. Θα μας δοθεί η ευκαιρία να μιλήσουμε για το έργο τους αλλά και για τα θέματα κράτους δικαίου. Γιατί και εκεί δεν πρέπει να ξεχνάμε τι έγινε την περασμένη τετραετία. Είμαστε απολύτως έτοιμοι γι’ αυτή την πολιτική μάχη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει αυτή τη σύγκρουση γιατί δεν έχει προτάσεις για το μέλλον της χώρας και δεν μπορεί να μιλήσει για το παρελθόν του. Αύριο θα είμαστε στην Βουλή για να πάρουμε ψήφο εμπιστοσύνη και μέχρι τις εκλογές θα συνεχίσουμε τη δουλειά μας».

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση του Χρήστου Μέτιου με τον Κώστα Παπακοσμά- Του ζήτησε να συμβάλει με την εμπειρία του στην κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων
Επόμενο άρθροΜε πλήθος κόσμου οι εορτασμοί για τον Άγιο Γρηγόριο στη Ν.Καρβάλη – Δηλώσεις Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αλέξη Πολίτη