Στις εκδηλώσεις εορτασμού του Αγίου Γρηγορίου στη Νέα Καρβάλη παρέστη σήμερα (25/1/2023) το πρωί ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αλέξης Πολίτης.
Οι εκδηλώσεις της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου πραγματοποιήθηκαν παρουσία πλήθους κόσμου, σε κλίμα κατάνυξης και με τις δέουσες τιμές.
Στον ομώνυμο Ιερό Ναό τελέστηκε ο όρθρος της εορτής και τα Πανηγυρικά Αρχιερατικά Συλλείτουργα, ενώ ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και του ιερού Σκηνώματος του Αγίου Γρηγορίου του Ναζιανζηνού στους κεντρικούς δρόμους της Νέας Καρβάλης.
Όπως είθισται κάθε χρόνο, αλλά και όπως αρμόζει σε έναν εκ των Τριών Ιεραρχών, των θεμελιωτών του ορθοδόξου δόγματος.
Οι τιμητικές εκδηλώσεις για τον οποίο κάθε 25η Ιανουαρίου έχουν μεγάλη απήχηση στους Έλληνες Ορθόδοξους Χριστιανούς και αποτελούν τοπόσημο για την περιοχή μας, και ειδικότερα για τη Νέα Καρβάλη.
Με αφορμή τους εορτασμούς, ο κ. Πολίτης δήλωσε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας – με προεξάρχουσα την “Παυλούπολη” Καβάλα – διαθέτει όλα εκείνα τα μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα η αξιοποίηση των οποίων θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη και του θρησκευτικού τουρισμού.

Προηγούμενο άρθροΜητσοτάκης: Το πρώτο σχόλιο μετά την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο Τσίπρας
Επόμενο άρθροMeteokav.gr: Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες με κύριο χαρακτηριστικό τις βροχοπτώσεις