Κατά την ομιλία του στη Βουλή πριν από την ψήφιση του προϋπολογισμού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως από τον Φεβρουάριο η κυβέρνηση θα καλύπτει το 10% των αγορών των πολιτών στα σούπερ μάρκετ και συνολικά στις επιχειρήσεις τροφίμων.

Συγκεκριμένα ο κ.Μητσοτάκης τόνισε πως «πρόθεσή μας είναι να στηριχθούν όσο γίνεται περισσότερα νοικοκυριά. Η πρωτοβουλία μας κλιμακώνεται με βάση τις ανάγκες κάθε οικογένειας. Δηλώνει την επιλογή της κυβέρνησης να ενισχύσει τον πολίτη επιστρέφοντας σε αυτόν την υπεραπόδοση της οικονομίας και τα αυξημένα κέρδη επιχειρήσεων. Από την έκτακτη φορολόγηση υπερεσόδων διυλιστηρίων θα χρηματοδοτηθεί. Από τον ερχόμενο Φεβρουάριο και για 6 μήνες θα καλύπτει το 10% των νοικοκυριών στα σούπερ μάρκετ και τις επιχειρήσεις τροφίμων».

10% ο πληθωρισμός, 10% καλύπτει το κράτος. Το μηνιαίο όριο αγορών για ένα άτομο είναι 200 ευρώ, και φτάνει τα 1.000 ευρώ αγορών.

Η διαδικασία θα είναι εξαιρετικά απλή όπως το fuel pass, με μία ψηφιακή κάρτα. Η περίμετρος του μέτρου καλύπτει εισοδήματα έως 24.000 ευρώ για κάθε ζευγάρι, με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας οι αρμόδιοι υπουργοί θα παρουσιάσουν λεπτομέρειες.

Το μέτρο θα αφορά 8,4 εκατομμύρια πολίτες και θα καλύπτει το 85% των νοικοκυριών.

Προηγούμενο άρθροΑυξημένη η τουριστική κίνηση για τα δύο Σαββατοκύριακα των εορτών στην Καβάλα
Επόμενο άρθροΆσκηση πυρασφάλειας στο Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Καβάλας