Αποχώρησε με μετάθεση μία ογκολόγος του Ογκολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Καβάλας με αποτέλεσμα να έχουν απομείνει δύο ογκολόγοι σε αυτό. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εθελοντών Κατά του Καρκίνου κ. Φώτου το πρόβλημα είναι στις νοσηλεύτριες για το Ογκολογικό όπου εξετάζονται  καθημερινά 50 ασθενείς.

 

Όπως τόνισε αρχικά «Την χρονιά που μας έφυγε, στο τέλος του Δεκέμβρη, η ογκολόγος  κ. Χαμαλίδου έφυγε και πήγε στο Ογκολογικό ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης. Εκεί διορίσθηκε ως μόνιμη γιατρός.  Έτσι αυτή την στιγμή το Ογκολογικό Τμήμα έχει απομείνει με δύο ογκολόγους και με τους ασθενείς συνεχώς να αυξάνουν.

 Αυτή την στιγμή στο Ογκολογικό της Καβάλας, λόγω της καλής ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών έχουμε αύξηση των ασθενών με περιορισμό των γιατρών αλλά το σπουδαιότερο είναι ότι μας λείπουν και οι εξειδικευμένες νοσοκόμες που χειρίζονται τις χημειοθεραπείες και αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα.

 Βέβαια με αυτό το θέμα θα ασχοληθούμε τη νέα χρονιά μια και υπάρχουν και διάφορα άλλα θέματα στο Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου. Κάθε μέρα στο Ογκολογικό Τμήμα έχουμε περίπου 40-50 ασθενείς. Είχαμε την χαρά μέσα στις γιορτές να έρθει ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αντωνιάδης στο Ογκολογικό, να δει την κατάσταση και να έχει και μόνος του μια εικόνα.  Όταν 40 – 50 ασθενείς, μαζί με τους ανθρώπους που τους βοηθούν, μαζεύονται σε έναν άθλιο διάδρομο και περιμένουν. Αυτό πρέπει να αλλάξει και με την καινούρια διοίκηση του Νοσοκομείου Καβάλας.

 Υπάρχει η λύση να φύγει καταρχάς η Βραχεία των Επειγόντων που είναι δίπλα στο Ογκολογικό. Και σε τόπο και σε χρόνο είναι πολύ μακριά από τα επείγοντα και πρέπει να βρεθεί χώρος κοντά στα επείγοντα και ο χώρος αυτός να δοθεί στο Ογκολογικό ώστε εκεί να δημιουργηθεί χώρος αναμονής».

 ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ

Και πρόσθεσε πως «Υπάρχει η λύση του πρώτου ορόφου, εκεί όπου υπάρχει ένα Τμήμα Νεογνών το οποίο ποτέ δεν λειτούργησε. Σε όλο αυτό το διάστημα των χρόνων μπορεί να πέρασαν τόσα νεογνά όσα τα δάκτυλα του χεριού μου. Άρα πρέπει αυτός ο χώρος να αξιοποιηθεί και να ικανοποιηθεί και αυτό αλλά και το αίτημα μας που είναι η δημιουργία της Ογκολογικής Κλινικής γιατί ωρίμασαν επιτέλους οι συνθήκες να έχουμε Ογκολογική Κλινική στην Καβάλα. Έχουμε τους ασθενείς, έχουμε τον χώρο, θέλουμε έναν ακόμη γιατρό είτε με απόσπαση – γιατί όχι να μην αποσπαστεί η κ. Χαμαλίδου – για να οργανώσουμε την κλινική. Αυτό συμφέρει και στο σύστημα υγείας.

 Αντί οι ασθενείς να φεύγουν και να μαζεύονται στην Θεσσαλονίκη, θα μπορούσαν εδώ να εξυπηρετηθούν άριστα. Αυτό πρέπει να γίνει και να το δει η νέα διοίκηση και του Νοσοκομείου και της Περιφέρειας».

 ΚΑΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

Ο ίδιος ζητά αγώνα για καλές συνθήκες για τους ογκολογικούς ασθενείς στους χώρους αναμονής. «Δεν είναι χώρος αναμονής αυτός και μάλιστα στον χώρο δίπλα από τα χρησιμοποιημένα ιμάτια….  μιλάμε για επιβαρυμένες συνθήκες αναμονής.

 Σαν σύλλογος βέβαια εμείς κλείνουμε 5 χρόνια προσφοράς δωρεάν εξετάσεις και μάλιστα σε περιπτώσεις που δεν υπάρχουν συμπτώματα. Δώσαμε στον κόσμο αντηλιακά, 2220 στον αριθμό, κάναμε σπιρομετρήσεις επί 5 συνεχή χρόνια και αυτή η δαπάνη μας κόστισε 2500 ευρώ.

Αλλά και για τον προστάτη κάναμε έλεγχο σε 700 άνδρες από τους οποίους ένα ποσοστό 10% είχαν το πρόβλημα, δεν το ήξεραν, το αντιμετώπισαν από την αρχή και δεν μπήκαν στη βάσανο της αρρώστιας. Δώσαμε 500 μαστογραφίες στο γυναικείο πληθυσμό που κόστισαν 5120 ευρώ. Καθημερινά όμως είμαστε δίπλα στον ασθενή, στον άνθρωπο ενώ δώσαμε και οικονομική βοήθεια, 8300 ευρώ. Μετακινήσαμε με 3300 ευρώ ασθενείς σε Αλεξανδρούπολη, Θεσσαλονίκη ενώ 60 χιλιάδες ευρώ συνολικά δόθηκαν σε συμπολίτες. Είχαμε 6650 ευρώ  χορηγίες και όλα τα άλλα έσοδα ήταν δικά μας, από εκδηλώσεις, από συνδρομές και από την εργασιοθεραπεία.

 Την Κυριακή τέλος, 12 Ιανουαρίου κόβουμε την πίτα μας στο Γαλαξία. Καλεσμένοι είναι όλοι οι Καβαλιώτες ενώ θα βραβεύσουμε κόσμο όπως την κ. Χαμαλίδου, τον  εστιάτορα Γιάννη Σαρρή που διέθεσε τις εισπράξεις μιας ημέρας στον σύλλογο μας. Οι καβαλιώτες ανταποκρίθηκαν σε αυτή του την ενέργεια και ακόμη και οι σερβιτόροι έδωσαν το μεροκάματο τους» τόνισε καταληκτικά.

Προηγούμενο άρθροΣταϊκούρας: Στο ιστορικά υψηλότερο επίπεδο ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος
Επόμενο άρθροΤα λιμάνια Αλεξανδρούπολης και Καβάλας στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού με εκπροσώπους κορυφαίων αμερικανικών επιχειρήσεων