Μία σειρά εκδηλώσεων ξεκινά σήμερα η Θασιακή Ένωση Καβάλας στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Μητρόπολης. Ο πρόεδρός της κ. Νίκος Τσιλογιώργης σημείωσε πως πρόκειται για την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων για την Μικρασιατική Καταστροφή.

Συγκεκριμένα είπε ότι «ξεκινάμε μια βδομάδα με τρεις διαφορετικές εκδηλώσεις. Η πρώτη θα γίνει την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου στην αίθουσα της Μητρόπολης κι έχει σχέση με την προβολή της κινηματογραφικής ταινίας- ντοκιμαντέρ του Γιάννη Σταματιάδη με θέμα «Αλησμόνητες πατρίδες, ιερά προσκυνήματα της Χαλκηδόνας». Έτσι ολοκληρώνουμε τον κύκλο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή. Είναι ένα ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ για όσους έρθουν στην προβολή. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου και η είσοδος είναι ελεύθερη».

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Για τη δεύτερη εκδήλωση είπε ότι «το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου θα φιλοξενήσουμε στο δημοτικό θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» την δημοτική θεατρική σκηνή ενηλίκων Λιμεναρίων με το έργο «Θεέ μου τι σου κάναμε». Η πρώτη παράσταση θα είναι στις 6μμ και η δεύτερη στις 9μμ. Η θεατρική σκηνή των Λιμεναρίων συμμετείχε στο 10ο Φεστιβάλ Ιεράπετρας στην Κρήτη και κατέκτησε δύο δεύτερα βραβεία, δεύτερου αντρικού και δεύτερου γυναικείου ρόλου. Είναι μια ξεκαρδιστική κωμωδία. Εισιτήριο δεν υπάρχει αλλά υπάρχει ένα συμβολικό τίμημα για οικονομική ενίσχυση για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης των ηθοποιών που θα έρθουν από τη Θάσο. Για κρατήσεις στο τηλέφωνο 6946-515344».

ΤΟΜΟΙ

Οι εκδηλώσεις για το 2022 κλείνουν «με την παρουσίαση των τριών τελευταίων τόμων που εξέδωσε η Θασιακή Ένωση Καβάλας και η Εταιρεία Θασιακών Μελετών, του 20ου, του 21ου και του 22ου. Η εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, ώρα 7μμ, στη Μεγάλη Λέσχη. Όσοι τιμήσουν την εκδήλωση με την παρουσία τους, θα πάρουν δωρεάν τον 22ο τόμο που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες».

Προηγούμενο άρθροΣυλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Καβάλας για την απώλεια του Δημήτρη Μπαζδάνη
Επόμενο άρθροΗ Energean σταθερά στο πλευρό της ομάδας μπάσκετ του ΑΟΚ με αμαξίδια