Μεγάλες αντιδράσεις προκάλεσε το κλείσιμο του συνοριακού σταθμού Νυμφαίας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θάσου κ. Πάρη Παρασχούδη το κλείσιμό της έχει ήδη πλήξει τουριστικά την περιοχή και ευχήθηκε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για το άνοιγμά της.

Όπως δήλωσε, «η Νυμφαία είναι πύλη εισόδου για εκατομμύρια τουρίστες. Σήμερα ξεκίνησε η τουριστική περίοδος για τη Θάσο, μιας και έχουμε τις πρώτες πτήσεις από το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος».

Σε ό,τι αφορά το θέμα της Νυμφαίας, πέρυσι έλεγα στο τέλειωμα της σεζόν πως «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν». Να είμαστε έτοιμοι, δηλαδή, πριν έρθει η ώρα να τη χρειαστούμε. Προς την Άνοιξη έλεγα πως «όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει», βλέποντας ότι καθυστερεί πάρα πολύ η διαδικασία. Από προχθές όμως η παροιμία που κυριαρχεί στο μυαλό μου είναι « όπου λαλούν πολλοί κοκόροι αργεί να ξημερώσει». Ελπίζω να μην επικρατήσει αυτή η παροιμία και να έχουμε γρήγορα το άνοιγμα της Νυμφαίας.

Είχα τονίσει πως δεν πρέπει να κάνουμε πισωγυρίσματα. Όταν άνοιξε η Νυμφαία δεν πανηγυρίσαμε γιατί ξέραμε πως θα ξανακλείσει με τις συνθήκες που επικρατούσαν και το είπαμε σε όλους με κάθε τρόπο. Αλλά μερικές φορές δεν μπορούμε να αποφύγουμε το πεπρωμένο μας. Έτσι ήταν και αυτή η περίπτωση. Η Θάσος είναι αυτή που πλήττεται περισσότερο από το κλείσιμο της Νυμφαίας και γι’ αυτό τον λόγο είμαστε πολύ ανήσυχοι. Τώρα τρέχουμε να προφτάσουμε τα γεγονότα. Η ζημιά, όμως, έγινε. Πιστεύουμε όμως να περιοριστεί και να αποτελέσει ένα μικρό γεγονός και να μην έχουμε πισωγυρίσματα».

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ ΑΥΤΗ

Για το αν ξέρουν πότε θα ανοίξει ο σταθμός είπε ότι «σίγουρα μετά από αυτή την μεγάλη δημοσιότητα που πήρε το θέμα θα υπάρξει λύση. Το ζήτημα είναι πόσο καλά θα εξυπηρετηθούν οι άνθρωποι που θα περάσουν από αυτά τα σύνορα. Η ροή είναι πολύ μεγάλη. Σίγουρα θα δώσουν λύση οι παρεμβάσεις που θα γίνουν, αλλά δεν θα είναι μια λύση αξιοπρεπής, αυτή που θα θέλαμε και χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα.

Σίγουρα θα πρέπει να γίνονται τεστ για να διασφαλίσουμε τη χώρα από υγειονομικά θέματα και αυτό θα δημιουργήσει συνωστισμό. Είναι καλό να δουλεύουν όλοι οι συνοριακοί σταθμοί, γιατί μόλις είδαμε πως έκλεισε η Νυμφαία δημιουργήθηκαν θέματα συνωστισμού και στον Προμαχώνα και στο Ορμένιο. Και είμαστε ακόμα σε μια περίοδο που δεν ξεκίνησε ο τουρισμός. Φανταστείτε τι θα γίνει αργότερα».

ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Για την κίνηση στη Θάσο είπε ότι «το Πάσχα είχαμε μια κίνηση, κυρίως από εμβολιασμένους τουρίστες. Είναι πολύ θετικό το γεγονός πως η Ρουμανία έχει άρει την καραντίνα με την επιστροφή στη χώρα. Όμως πρέπει να γίνονται πολλά PCR στο νησί και δεν έχουμε αυτή τη δυνατότητα γιατί είναι ακριβό. Δεν δέχονται τα rapid test όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες. Επίσης, υπάρχουν γονείς που έχουν εμβολιαστεί όμως έχουν παιδιά από 5-18 ετών. Αυτά θα πρέπει να κάνουν PCR, ενώ οι γονείς δεν χρειάζεται να το κάνουν. Όλα αυτά θα πρέπει να μπούνε σε μια φόρμα και είναι ένα θέμα που πρέπει να λυθεί. Μεγάλη η διαδικασία και πολλή η γραφειοκρατία, είναι ένα θέμα που πρέπει να λυθεί. Κι αυτό είναι ένα κομμάτι της όλης διαδικασίας. Μιλάμε απλά για μία χώρα, υπάρχουν κι άλλες και κάθε χώρα έχει τα δικά της και πρέπει να τα ξέρουμε για να βοηθήσουμε και τους πελάτες μας να ανταποκριθούν και αυτοί στις απαιτήσεις που παρουσιάζονται».

Προηγούμενο άρθροΜήνυμα του Δημάρχου Καβάλας Θόδωρου Μουριάδη, για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων (18 Μαΐου)
Επόμενο άρθροΤο κέντρο της πόλης θα αποκτήσει άλλη μορφή με την ανάπλαση της οδού Αβέρωφ, σύμφωνα με τον δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη