Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας με τηλεδιάσκεψη. Ο πρόεδρος του κ. Κωνσταντίνος Πεφάνης σημείωσε λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού αποφάσισαν να προβούν σε αυτή την μορφή συνεδριάσεων για λόγους υγειονομικής προστασίας.

Νωρίτερα το πρωί δήλωσε ότι «κάνουμε αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη. Η τελευταία εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών ορίζει ότι μπορούμε να κάνουμε συμβούλια με κάθε τρόπο. Δεδομένων των συνθηκών, με τα κρούσματα να έχουν αυξηθεί πάρα πολύ και με κρούσματα στο πρώτο διά ζώσης συμβούλιο που είχαμε κάνει θεώρησα ότι είναι καλύτερο να κάνουμε συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη για να μην εκθέσουμε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας σε κίνδυνο.

Γνωρίζουμε, πλέον, όλοι τη χρήση των υπολογιστών, όσοι δεν διαθέτουν εξυπηρετούνται από γραφεία ή συναδέλφους τους κι όλοι ξέρουμε πώς να κάνουμε τηλεδιασκέψεις. Δεν μας αρέσει, θέλουμε να γυρίσουμε στη διά ζώσης, αλλά θα γίνει στην ώρα του με ασφάλεια και ανθρώπινες συνθήκες».

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ

Πρόσθεσε ότι «παρ’ όλα αυτά υπάρχουν διάφορες απόψεις, άνθρωποι που θέλουν κα γίνονται οι συνεδριάσεις με φυσική παρουσία αλλά ως πρόεδρος οφείλω να διαφυλάξω την υγεία μας. Εμείς πρώτοι πρέπει να δίνουμε το καλό παράδειγμα. Ελπίζω ότι βαδίζουμε προς το τέλος της πανδημίας. Θα δούμε πώς θα είναι ο Σεπτέμβρης. Ελπίζω να αφήσουμε πίσω μας αυτήν τη μάστιγα της εποχής που έχει προκαλέσει την απώλεια δικών μας ανθρώπων και να επανέλθουμε στη φυσιολογική ζωή. Το τελευταίο, πάντως, που αφορά τον κόσμο είναι το πώς θα γίνει το Δημοτικό Συμβούλιο. Το ζητούμενο είναι να παίρνονται σωστές αποφάσεις και να λειτουργεί σωστά ο Δήμος Καβάλας προς όφελος των πολιτών, φροντίζοντας να λειτουργούν τα πάντα αρμονικά».

Προηγούμενο άρθροΞεκίνησαν εκ νέου οι εργασίες για το δίκτυο φυσικού αερίου στην Καβάλα
Επόμενο άρθροΦώτης Πούλος: Ο χειμώνας δεν είναι πολύ μακριά κι αν διατηρηθούν αυτές οι τιμές θα έχουμε πολύ μεγάλο πρόβλημα