Το βράδυ της Δευτέρας, 14 Νοεμβρίου 2022, ο υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας Γιάννης Εριφυλλίδης παρουσίασε την Προγραμματική Διακήρυξη της δημοτικής κίνησης “Η ΚΑΒΑΛΑ ΜΠΡΟΣΤΑ”, την οποία μάλιστα υπογράφουν ήδη 121 συμπολίτισσες και συμπολίτες μας.

Σε έναν χώρο που έρχεται από το παρελθόν της πόλης μας, στην καπναποθήκη του Ααρών Τσιμίνο, ο Γιάννης Εριφυλλίδης και οι συνεργάτες του υποδέχθηκαν ένα πολυάριθμο κοινό, από όλους τους πολιτικούς χώρους, το οποίο ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση προκειμένου να γνωρίσει τη νέα δημοτική κίνηση, τους στόχους και τα σχέδιά της.

Ιδιαίτερα φορτισμένη η στιγμή κατά την οποία ο υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας κάλεσε τους παριστάμενους να κάνουν ένα νοερό ταξίδι στο χθες, στην παλιά πόλη, στη Μέκκα του καπνού. Θερμό άλλωστε και ιδιαίτερο ήταν το χειροκρότημα όταν ο ίδιος ανέφερε στους παριστάμενους: “Όσα πτυχία και να πήρα, όσα και να κατάφερα στη ζωή μου, ποτέ δεν ξεχνώ ότι είμαι εγγονός καπνεργάτριας και αυτό για μένα είναι τίτλος τιμής πιο σημαντικός από όλα μου τα πτυχία μαζί και ακόμη παραπάνω”. Ο Γιάννης Εριφυλλίδης αναφέρθηκε επίσης στην οικογένεια Τσιμίνο: “Το μόνο που θα ήθελα να πω είναι ότι ευχαριστώ τον Θεό, τον Θεό όλων των ανθρώπων, για το ότι μέσα στη φρίκη του Ολοκαυτώματος κατάφεραν να μείνουν ζωντανοί ο Ααρών και ο Σαμπετάι Τσιμίνο και έτσι να μείνει ζωντανή και η μνήμη των Εβραίων της Καβάλας”.

Την έντονη φόρτιση της στιγμής απάλυνε η επιστροφή στο τοπικό σύγχρονο γίγνεσθαι και η αναφορά του υποψηφίου Δημάρχου στους λόγους για τους οποίους ο ίδιος αποφάσισε να διεκδικήσει τον Δημαρχιακό θώκο.

Όντας νέος ηλικιακά, με όρεξη και διάθεση για δουλειά, με όραμα και στόχους που πατούν σε στέρεες βάσεις και με ένα πρόγραμμα εφικτό και υλοποιήσιμο, ο Γιάννης Εριφυλλίδης ζήτησε ως συνοδοιπόρους, συνδημότισσες και συνδημότες που θα αποδεχθούν την πρόσκλησή – έκκλησή του προκειμένου να μην χαθεί άλλη μια πενταετία για τον Δήμο Καβάλας.

“Σας καλώ όλους μαζί να φτιάξουμε ένα καινούριο βιβλίο, μια Καβάλα όπως την οραματιζόμαστε, όπως αξίζει σ’ εμάς και κυρίως στις γενιές των Καβαλιωτών που θα ακολουθήσουν” ήταν το μήνυμά του.

Έχοντας ταξιδέψει πολύ, με αποσκευές εκτός από τις σπουδές του, την εμπειρία αλλά και τις γνώσεις που προσφέρει η ζωή εκτός της Καβάλας, γνωρίζει πολύ καλά τι πρέπει να αλλάξει στην πόλη μας: “Γιατί όταν είσαι μακριά για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, όσο και να σας φαίνεται παράξενο, γνωρίζεις την πόλη σου περισσότερο, ξέρεις τις δυνατότητες αλλά και τα όριά της, ξέρεις τι πρέπει να αλλάξει”. Αυτές οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν, αυτά τα σχέδια που πρέπει επιτέλους να δρομολογηθούν, αυτό το όραμα που πρέπει να γίνει πράξη, τον οδήγησαν στο να λάβει την απόφαση και να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας, ΤΩΡΑ!

“Το εγχείρημα αυτό το τολμώ όχι για μένα, αλλά για τους συμμαθητές μου και τους φίλους μου που δεν ήταν ίσως τόσο τυχεροί όσο εγώ και πάλεψαν σκληρά για να ορθοποδήσουν επαγγελματικά είτε εδώ στην Καβάλα είτε σε άλλες πόλεις γιατί η γενέτειρά μας ουσιαστικά τους έδιωχνε μακριά ή δεν τους έδινε τη δυνατότητα να εκπληρώσουν τα όνειρά τους. Για τους νέους της πόλης μας οι οποίοι αξίζουν κάτι πολύ καλύτερο, για τις επόμενες γενιές, για τις οποίες θα βάλω τα δυνατά μου για να ζήσουν σε μια Καβάλα τελείως διαφορετική” ήταν τα λόγια με τα οποία έκλεισε τη δημόσια εξομολόγησή του, δεχόμενος θερμό χειροκρότημα από το πολυπληθές κοινό.

Ακολούθησε η παρουσίαση ενός προγράμματος – συμβολαίου, όπως ο ίδιος το χαρακτήρισε, ενώ προηγήθηκε και η ανάγνωση των ονομάτων των 121 προσώπων που στηρίζουν την υποψηφιότητα.

Μια τέτοια βραδιά δεν θα μπορούσε να κλείσει με καλύτερο τρόπο, παρά με φιλική κουβέντα, καλή μουσική, γευστικούς μεζέδες και εκλεκτά ποτά σε μια παλιά γειτονιά της Καβάλας, σε ένα δρομάκι της πόλης που ακόμη μυρίζει καπνό…

Προηγούμενο άρθροΕρντογάν: Απασφάλισε με νέες απειλές κατά της Ελλάδας – «Επιμένω ότι μπορεί να έρθουμε μια νύχτα ξαφνικά»
Επόμενο άρθροΕργασίες εγκατάστασης δικτύου φυσικού αερίου της ΔΕΔΑ στην Καβάλα- αναλυτικά οι περιοχές