Ο βουλευτής κ. Μακάριος Λαζαρίδης παρενέβη για το θέμα της μετακίνησης των μαθητών με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ της Νικήσιανης και Γεωργιανής.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα έγινε δέκτης δίκαιων παραπόνων για ένα τεχνικό στην ουσία ζήτημα ως προς τη χιλιομετρική απόσταση που επιτρεπόταν για τη μεταφορά από και προς τα σχολεία των παιδιών της περιοχής εκείνης. Πριν λίγες μέρες δόθηκε οριστική λύση στο πρόβλημα που το αντιμετώπιζαν οι μαθητές και οι γονείς της Γεωργιανής, του Αγίου Χριστοφόρου και άλλων περιοχών για τη μεταφορά στο σχολείο.

Μετά από τις συνεχείς παρεμβάσεις μου προς τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα, τον οποίο και ευχαριστώ, εκδόθηκε Κοινή Υπουργική Απόφαση που επανακαθορίζει την ελάχιστη χιλιομετρική απόσταση που πρέπει να έχει η κατοικία του μαθητή από το σχολείο του ώστε να δικαιούται δωρεάν μεταφορά. Στην ουσία μειώσαμε τη χιλιομετρική απόσταση που προέβλεπε η προηγούμενη ΚΥΑ. Για άλλη μια φορά, πέρα από τις δικές μου προσπάθειες, η Κυβέρνηση και οι υπουργοί αντιλαμβάνονται προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών και σπεύδουν να τα επιλύσουν. Άλλωστε οι κυβερνήσεις συνήθως κρίνονται από αυτά τα οποία μπορεί να φαντάζουν μικρά αλλά είναι μεγάλα. Και νομίζω ότι αυτή η κυβέρνηση, πάντα στο μέτρο το δυνατού, το έχει πετύχει. Κάνουμε και λάθη, αλλά αν μη τι άλλο σπεύδουμε να τα διορθώνουμε και προσπαθούμε να επιλύουμε διαχρονικά προβλήματα, ετών, που ήταν κρυμμένα κάτω από το χαλί. Γι’ αυτό και οι πολίτες συνεχίζουν να στηρίζουν την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

Για το προσχέδιο του Προϋπολογισμού του 2023 είπε ότι «κατατέθηκε τη Δευτέρα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Είναι ένας προϋπολογισμός που καταρτίζεται σε συνθήκες εξαιρετικά υψηλής αβεβαιότητας σε παγκόσμιο επίπεδο και καλείται, όπως έχει επισημάνει και το Οικονομικό Επιτελείο της κυβέρνησης, να συγκεράσει προκλήσεις που αφορούν την ενεργειακή κρίση, την πληθωριστική πίεση αλλά και τις αυξημένες δαπάνες για την αναγκαία αμυντική θωράκιση της χώρας.

Την ίδια στιγμή αυτός ο προϋπολογισμός καλείται να διατηρήσει τη δημοσιονομική ισορροπία και τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης και να υποστηρίξει ένα ευρύ φάσμα μεταρρυθμίσεων για τη βελτίωση της ζωής και της ευημερίας όλων των πολιτών.

Εθνικός στόχος για την επόμενη χρονιά είναι η επίτευξη επενδυτικής βαθμίδας έτσι ώστε να διατηρηθεί η θετική οικονομική προοπτική της χώρας για τα επόμενα έτη και γι’ αυτόν το σκοπό η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ανταποκριθεί στις δημοσιονομικές υποχρεώσεις της χώρας εξαντλώντας ταυτόχρονα τα περιθώρια για μόνιμα αλλά και έκτακτα μέτρα στήριξης της κοινωνίας και των πολιτών».

Προηγούμενο άρθροΝεκρός βρέθηκε 80χρονος μέσα στη βάρκα του στη Θάσο
Επόμενο άρθροΧρήστος Παπαδόπουλος: Αναμενόμενη η αποκλιμάκωση αλλά χρειάζεται προσοχή