Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, το πρωί της Κυριακής 24/3, ο 2ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος στη μνήμη του μεγάλου ευεργέτη της Ελευθερούπολης, Φρίξου Παπαχρηστίδη. Οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία φτάνοντας τελικά, συνολικά, γύρω στις 450 (122 άνδρες, 100 γυναίκες και τα υπόλοιπα παιδιά). Τον αγώνα διοργάνωσε ο Δήμος Παγγαίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της “Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού», η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Παγγαίου, ο ΟΚΑ Καβάλας και η ΕΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Πολύτιμη ήταν η βοήθεια από τους εθελοντές που από νωρίς το πρωί βρέθηκαν στον χώρο της εκκίνησης στον Περίβολο του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, από την Αστυνομία και τους εργαζόμενους του Δήμου Παγγαίου (άλλοι φόρεσαν τα αθλητικά και έτρεξαν και άλλοι εργάστηκαν για να έρθει σε πέρας το εγχείρημα). Παρόντες και οι Σαμαρείτες αλλά και οι Μοτοσικλετιστές Ν. Περάμου. Παράλληλα, ο Ν. Μάρτος (ΠΑΓΓΑΙΟ-Τυροκομικά Προϊόντα) προσέφερε στους συμμετέχοντες δροσερό αριάνι.

Οι πρώτοι νικητές έλαβαν Κύπελλο, μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα, οι δεύτεροι νικητές ασημένια μετάλλια και διπλώματα, οι τρίτοι νικητές χάλκινο μετάλλιο και δίπλωμα. Όλοι όσοι τερμάτισαν παρέλαβαν αναμνηστικά διπλώματα.

Την απονομή στην κατηγορία ανδρών έκανε ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης, στις γυναίκες την απονομή έκανε ο εκπρόσωπος της οικογένειας Παπαχρηστίδη Πατέρας Απόστολος Καβαλιώτης, στους νικητές των 1000μ. την απονομή έκανε ο βουλευτής της Ν. Δ. Νίκος Παναγιωτόπουλος και στις νικήτριες των 1000μ. ο δήμαρχος της γαλλικής πόλης Αντονί, Ζαν Υβ Σενάν.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο Πατέρας Απόστολος Καβαλιώτης έκανε δώρο στο δήμαρχο Παγγαίου Φίλιππο Αναστασιάδη ένα καπέλο τζόκει που έφερε το έμβλημα της οικογένειας Παπαχρηστίδη. Μετέφερε μάλιστα το μήνυμα ότι στον 3ο Παπαχρηστίδειο Δρόμο, το 2020, θα έχουν όλοι οι συμμετέχοντες από ένα ίδιο καπέλο αλλά και ένα σακίδιο πλάτης ως ελάχιστο δώρο της οικογένειας Παπαχρηστίδη.

Πριν την εκκίνηση, είχαμε την έκπληξη με ζωντανή επικοινωνία με τον γιο του Φρίξου Παπαχρηστίδη από την Αμερική.

Για την ιστορία, οι νικητές και νικήτριες ανά κατηγορία ήταν:

5.000μ. ανδρών

1) Σαρίδης Παύλος 17.41

2) Κώστας Τζάκης 18.32

3) Βασίλειος Περικλέους 18.46

5.000μ. γυναικών

1) Γαβριήλογλου Αναστασία 19.59

2) Βέλκοβα Μιλένα 23. 35

3) Καρατζόγλου Βασιλική 25.39

1.000μ. αγοριών

1) Καλαποθάκος Αναστάσιος 3.38

2) Μαυρόπουλος Κώστας 3,39

3) Καϊπης Κώστας 4.05

1.000μ. κοριτσιών

1) Ζαμπούνη Μυρτώ και Τριανταφυλλίδου Διαλεχτή 4.10

2)Ζαρωτιάδου Μαρία 4.11

3) Τσίγκα Ειρήνη 4.30

Ειδικές βραβεύσεις

Ο Σύνδεσμος Προπονητών Κλασσικού Αθλητισμού Βορείου Ελλάδας αθλοθέτησε δύο κύπελλα για τον καλύτερο αθλητή και καλύτερη αθλήτρια δημοτικού σχολείου. Τα Κύπελλα παρέλαβαν, από την Πρόεδρο του ΟΚΑΚ Κατερίνας Δράκου, ο Κώστας Καϊπης και η Μαρία Ζαρωτιάδου.

Προηγούμενο άρθροΣε ένδειξη διαμαρτυρίας έκλεισαν το δρόμο οι κάτοικοι του Αμυγδαλεώνα
Επόμενο άρθροΑΟΚ-Αλέξανδρος Κιλκίς 2-1 Με άγχος ο ΑΟΚ κράτησε την τύχη στα χέρια του