Το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκε η κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας από την Θασιακή Ένωση Καβάλας για το 2020 στο ξενοδοχείο ”Ωκεανίς”.Την εναρκτήρια ομιλία της εκδήλωσης πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Θασιακής Ένωσης Καβάλας κ.Τσιλογιώργης, ο οποίος αναφέρθηκε στις δράσεις και τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν το 2019, καθώς και τα σχέδια της ένωσης για το νέο έτος. Παράλληλα έκανε μια σημαντική Βράβευση του καθηγητή κ. Κωνσταντίνου Χιόνη για τη πολυετή, ανεκτίμητη κ αξιόλογη συμμετοχή του στο έργο της Θασιακής Ένωσης, ενώ ο κ. Κωνσταντίνος Μακαρίου βραβεύτηκε ως το γηραιότερο μέλος της Θασιακής Ένωσης Καβάλας και καταχειροκροτήθηκε από μέλη και φίλους της Θασιακής Ένωσης όταν με δυνατή φωνή απήγγειλε τον “ύμνο της Θάσου”.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με χορούς και τραγούδια από το χορευτικό τμήμα της Θασιακής Ένωσης. Ο Πρόεδρος της Θασιακής στην εναρκτήρια ομιλία του ανέφερε πως με την εκδήλωση της κοπής της βασιλόπιτας ανοίγει ο κύκλο των δραστηριοτήτων της για το 2020…….

“Εκ μέρους του Διοικητικού συμβουλίου σας καλωσορίζω και σας ευχαριστώ θερμά για την παρουσία σας στην καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας με την οποία ο ιστορικός σύλλογος μας, ανοίγει τον κύκλο των πολιτιστικών και κοινωνικών του δράσεων για το νέο έτος που μόλις ανέτειλε. Η Θασιακή ένωση καβάλας και το Δ.Σ  μετά από ομόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης της 9 Μαΐου 2019 ανακηρύσσει επίτιμο πρόεδρο τον Κωνσταντίνο Χιόνη για την πολύπλευρη, πολύχρονη και πολυσήμαντη προσφορά του στο σύλλογο και για την συμβολή του στην προαγωγή της ιστορικής έρευνας της Θάσου.”Από την πλευρά του ο επίτιμος Πρόεδρος κ. Χιόνης ανέφερε χαρακτηριστικά πως είναι μεγάλη τιμή αλλά και ηθική ικανοποίηση μετά από 40 χρόνια προσφοράς στον σύλλογο.Την Βράβευση έκανε ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Θάσου Δημήτρης Μανίτσας.

Ο κύριος Μακαρίου με παρακάλεσε να βοηθήσω τον σύλλογο τότε. Επί 40 χρόνια λοιπόν υπηρέτησα τον σύλλογο αυτό και εκδόσαμε το περιοδικό Θασιακά που συμπλήρωσε φέτος 20 τόμους. Σήμερα πραγματικά ένιωσα την ηθική ικανοποίηση, ότι η Θασιακή ένωση αναγνώρισε αυτή την προσφορά μου.Το έργο αυτό θα συνεχίσει, όπως θα συνεχίσω όσο ζω, τουλάχιστον να βοηθώ στην πνευματική ζωή της Θάσου και της Καβάλας”.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν εκπρόσωποι της τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης ενώ ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης ανακοίνωσε δυο σημαντικά και ευχάριστα νέα για το νησί της Θάσου. 

Προηγούμενο άρθροΔημοτική Θασιακή Κίνηση: Ζητούμε την λήψη μέτρων έναντι αυτών που παρανομούν
Επόμενο άρθροΔήμαρχος με 40% -Τι θα προβλέπει ο νέος εκλογικός νόμος για τους ΟΤΑ