Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας θα εφαρμοστεί το μέτρο των 100 δόσεων για οφειλέτες της ΔΕΥΑΚ. Ο πρόεδρος της επιχείρησης κ. Απόστολος Χρόνης έκανε γνωστό ότι θα υπάρχουν δύο ειδών διακανονισμοί και οι δημότες μπορούν να ενημερώνονται από την επιχείρηση.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά  «Η απόφαση που πάρθηκε αφορά δύο διακανονισμούς. Ένας διακανονισμός που είναι τακτικός και θα αφορά αυτούς που έχουν ξανακάνει ρύθμιση και ήταν συνεπείς ή δεν έχουν ξανακάνει ποτέ ρύθμιση μέχρι τώρα.

 Όποιος είχε κάνει ρύθμιση μέχρι τώρα και δεν ήταν συνεπής δεν μπορεί να μπει στον πρώτο διακανονισμό. Αυτό αφορά σε οφειλή έως 0 – 500 Ευρώ, οπότε οι δόσεις θα είναι 18 με ελάχιστη δόση τα 20 ευρώ. Οφειλή από 500 – 1000 ευρώ σε 24 δόσεις η εξόφληση με 35 ευρώ η δόση. Οφειλή από 1000 – 2000 ευρώ δόση 50 ευρώ η ελάχιστη και πάνω από 2000 ευρώ , 36 δόσεις με 90 ευρώ η ελάχιστη δόση. Υπήρχε ένα δοσολόγιο ήδη και αυτή την στιγμή το κάναμε αρκετά καλύτερο.

 Μέχρι χθες δηλαδή ήταν οι δόσεις μέχρι 24 στο σύνολο τους και ελάχιστη δόση ήταν 120 ευρώ. Οπότε κάναμε πιο ευνοϊκούς τους όρους για να μπορούν να έχουν περισσότεροι να διακανονίζουν τα χρέη τους.

 Επειδή αντιλαμβανόμαστε ότι περάσαμε μια κρίση για αυτό είπαμε να δώσουμε την ευκαιρία στους ανθρώπους να κάνουν δόσεις έτσι ώστε να μπορέσουν να σταματήσουν οι προσαυξήσεις. Έχω ξαναπεί ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες είναι οι προσαυξήσεις. Γιατί με την απόφαση του 2018 το Νοέμβριο, κάθε μήνα μπαίνει 0,7% προσαύξηση. Οπότε ο κόσμος δεν μπορούσε ούτε αυτό να παρακολουθήσει. Με το που έρθει να κάνει τη δόση του, παγώνουν άμεσα οι προσαυξήσεις».

 ΔΕΥΤΕΡΟΣ

 Ακολούθως ανέφερε ότι «Ο δεύτερος διακανονισμός τώρα αφορά 100 μηνιαίες δόσεις σε αυτούς που παλαιότερα είχαν κάνει δοσολόγιο και δεν μπόρεσαν να το τηρήσουν, είτε μπουν αυτή την στιγμή σε δοσολόγιο. Δεν υπάρχει κανένα θέμα. Θα είναι μέχρι 100 δόσεις με 30 ευρώ την ελάχιστη δόση. ΤΙ όφελος θα έχει ο πολίτης;  Αν έχει προσαυξήσεις μπορούν οι προσαυξήσεις να μειωθούν. Δηλαδή αν δώσει εφάπαξ το 100% του ποσού που οφείλει η έκπτωση στις προσαυξήσεις θα είναι 50%. Αν δώσει 60% προκαταβολή η έκπτωση θα είναι 30%. Αν δώσει 30% προκαταβολή η έκπτωση θα είναι 20%. Οπότε και αυτό θα είναι ένα καλό δοσολόγιο το οποίο θα μπορεί να βοηθήσει πολύ κόσμο.

 Πότε θα ισχύουν οι διακανονισμοί; Από την στιγμή που θα βγει η απόφαση από την Αποκεντρωμένη. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου  έχει πάει στην Αποκεντρωμένη και μόλις πάρουμε την απόφαση θα είμαστε έτοιμοι. Θα ενημερώσουμε τον κόσμο γιατί είναι πολλοί που ενδιαφέρονται αλλά δεν γνωρίζουν τι ισχύει. Από εκεί και πέρα αναμένουμε την απόφαση από την Αποκεντρωμένη για την προσφυγή που είχα κάνει εγώ για το ύψος της εγγύησης. Πολλοί από αυτούς που θέλουν να κάνουν προσφυγή για αυτό το ύψος και δεν είναι το υδρόμετρο στο όνομα τους οπότε λόγω των προσωπικών δεδομένων υπάρχει αυτή η δέσμευση και δεν μπορούν να μπουν σε διακανονισμούς. Μέχρι αυτή την στιγμή θα πρέπει να δώσουν 100 ευρώ σαν εγγύηση για να μπορέσει το υδρόμετρο να έρθει στο όνομα τους. Έχω κάνει εγώ την προσφυγή στην Αποκεντρωμένη, θεωρώ ότι το αργότερο την επόμενη εβδομάδα θα υπάρχει η απάντηση από την Αποκεντρωμένη οπότε θα ξαναπάει το ύψος της εγγύησης στα 30 ευρώ ώστε πολύ περισσότερος κόσμος να μπορέσει να έρθει να κάνει το διακανονισμό».

Προηγούμενο άρθροΠρωτοβάθμια και Αντιπεριφέρεια βράβευσαν Εκπαιδευτικούς και Σχολικές Μονάδες
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση για το περιστατικό σε Δημοτικό σχολείο της Καβάλας εξέδωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων