Ο Δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης σε δηλώσεις του ανέφερε:

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ο Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας του Δήμου μας. Ένας θεσμός που ήρθε για να μείνει και να αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο την πλούσια ιστορία αυτού του ευλογημένου τόπου. Έναν τόπο που μας επιτρέπει να αισθανόμαστε υπερήφανοι τόσο για τις φυσικές ομορφιές όσο και για την ιστορία και την πνευματική του κληρονομιά. Ένα αγαθό το οποίο οφείλουμε να διαφυλάξουμε κατά την πάροδο των ετών και να το μεταδώσουμε άρτιο στις επόμενες γενιές. Ως γνωστόν, για να διαφυλάξει κάποιος κάτι, πρέπει να το γνωρίζει εις βάθος.

Το μέγεθος και η ποιότητα του παρελθόντος της περιοχής μας αποδεικνύονται από το εύρος επιστημόνων που ασχολούνται με αυτό. Επιστήμονες εντός και εκτός Δήμου., εντός και εκτός χώρας.

Προσωπικά θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως για την υποστήριξη, τον Οργανωτικό Γραμματέα και την Οργανωτική Επιτροπή για τη διαχείριση της διοργάνωσης, την 9μελή Επιστημονική Επιτροπή του Συνεδρίου για την συμβολή της στο εγχείρημα, τους 55 εισηγητές, Έλληνες και ξένους που κατέθεσαν τις γνώσεις τους για τον τόπο μας, και όλους όσοι εργάστηκαν για την τεχνική υποστήριξη του Συνεδρίου.

Προηγούμενο άρθροΔιάλεξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Κηπούπολης – Καλαμίτσας, με θέμα “Το Άσθμα και Αλλεργίες”
Επόμενο άρθροΣπίτι μου: Πρεμιέρα των αιτήσεων για τα χαμηλότοκα στεγαστικά δάνεια