Στη Δημοτική Επιτροπή Καβάλας αποφασίστηκε η μείωση των υδρονομέων στην Κοινότητα Αμυγδαλεώνα από 4 σε 3. Ο πρόεδρός της κ. Δημήτρης Πουρσαϊτίδης σημείωσε πως η απόφαση αυτή είναι απόλυτα λανθασμένη.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «την Τρίτη στη Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας συζητήθηκε το θέμα των υδρονομέων. Στην Επιτροπή παραβρέθηκα διότι έμαθα ότι θα μειωθεί ένα άτομο από τον Αμυγδαλεώνα. Η εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου, κ. Όμηρου Κυριακίδη, έμαθα ότι θα αλλάξει. Η εισήγηση πιστεύω ότι ο αντιδήμαρχος είναι ο καταλληλότερος ο οποίος γνωρίζει τις ανάγκες της κάθε κοινότητας και βάση αυτού έκανε την εισήγηση. Όμως αυτήν την εισήγηση την άλλαξαν και μας αφαίρεσαν ένα άτομο, τόσο σε μας όσο και στις Κρηνίδες. Για το λόγο αυτό παραβρέθηκα και υπέβαλλα τις ενστάσεις μου και τα επιχειρήματα με τα οποία θα πρέπει ο Αμυγδαλεώνας να έχει τα 4 άτομα των υδρονομέων».

ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Πρόσθεσε ότι «αυτήν τη στιγμή ο Αμυγδαλεώνας είναι η μεγαλύτερη κοινότητα σε έκταση. Είναι μία κοινότητα που και πληθυσμιακά είναι το 1/4 της κοινότητας στην οποία θέλουν να δώσουν το άτομο αυτό. Είναι μια αναπτυσσόμενη κοινότητα, είναι μια κοινότητα με 5 αντλιοστάσια, με 3 δεξαμενές κι έχει τον Σταυρό Αμυγδαλεώνα. Θεωρώ πως μπορεί να έχει παρθεί μια απόφαση πριν κάποια χρόνια. Πριν κάποια χρόνια ο Αμυγδαλεώνας είχε 500-700 κατοίκους, σήμερα είναι κοντά στους 5000. Οι αποφάσεις που παίρνονται πριν κάποια χρόνια δεν σημαίνει ότι τις κρατάμε εσαεί και δεν τις αλλάζουμε. Ο αποφάσεις αλλάζουν με βάση τα δεδομένα και τις ανάγκες της κάθε κοινότητας. Επομένως, σήμερα ο Αμυγδαλεώνας έχει αλλάξει και οι ανάγκες του είναι ακόμη περισσότερες. Πιστεύω ότι και οι 4 υδρονομείς είναι λίγοι, αλλά δεν μπορείς να μου κόβεις κι έναν ενώ λέμε ότι είναι λίγοι.

Η απόφαση έχει παρθεί, δεν νομίζω ότι θα αλλάξει. Το ψήφισαν την Τρίτη και το πέρασαν. Οι εκλογές τέλειωσαν. Ο κόσμος με τοποθέτησε στη θέση αυτή για να υπερασπίζομαι τα συμφέροντα της κοινότητάς μας και των πολιτών και αυτό κάνω. Ήταν υποχρέωσή μου να βρεθώ εκεί, να εκφράσω τις αντιδράσεις μου, το έκανα, δεν εισακούστηκα, το ψήφισαν, ο κόσμος το έμαθε, από ‘δω και πέρα δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο».

Προηγούμενο άρθρο“Θέλουμε ένα νέο πλάνο στο προσφυγικό” δηλώνει ο Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ Λευτέρης Καρχιμάκης
Επόμενο άρθροΜακάριος Λαζαρίδης: Καπναποθήκες, Εθνολογικό Μουσείο Ν. Καρβάλης και Κάστρο Μεγάλου Αλεξάνδρου εκπέμπουν SOS