Ξεκίνησαν την Πέμπτη οι καταθέσεις των επιδομάτων για το πετρέλαιο θέρμανσης. Ο πρόεδρος των Βενζινοπωλών κ. Φώτης Πούλος σημείωσε ότι υπάρχει μία δεύτερη ευκαιρία για νέες αιτήσεις έως τις 13 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «όσοι είναι δικαιούχοι και είχαν πάρει πετρέλαιο μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, την Πέμπτη πρέπει να είδαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους τα χρήματα που τους αναλογούν για το επίδομα θέρμανσης. Μετά από πολλές πιέσεις από την Ομοσπονδία, έχει ανοίξει ξανά το σύστημα mythermansi για να κάποιες διορθώσεις και καταχωρήσεις νέων δικαιούχων μέχρι τις 13 Ιανουαρίου. Αυτό είναι πολύ σημαντικό διότι πολλοί δικαιούχοι, είτε από άγνοια είτε από αμέλεια, δεν έκαναν έγκαιρα την αίτησή τους και θα έμεναν εκτός συστήματος. Οπότε τους δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία να κάνουν την αίτησή τους».

ΜΕΙΩΣΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ

Για την κίνηση στο πετρέλαιο θέρμανσης είπε ότι «λόγω των ημερών όλοι θέλουμε να έχουμε ζέστη στα σπίτια μας. Αυτές τις μέρες είχε αρκετό κρύο, υπάρχουν κάποιες παραγγελίες, κάποιοι πήραν το επίδομα και το δώρο τους κι όλος ο κόσμος προσπαθεί να κρατήσει ζεστό το σπίτι του. Οι παραγγελίες δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλες σε ποσότητα. Οι περισσότεροι φροντίζουν να βάλουν λίγα λίτρα.

Να τονίσουμε ότι από τη 1 Ιανουαρίου 2023, το πετρέλαιο θέρμανσης ξεκινάει με μειωμένη την έκπτωση που έδινε το κράτος προς τα διυλιστήρια και θα έχουμε μια επιβάρυνση κατά 13 λεπτά το λίτρο. Το κράτος έδινε 25 λεπτά και 3 λεπτά τα ΕΛΠΕ. Το κράτος τώρα θα μειώσει κατά 10 λεπτά και τα ΕΛΠΕ τα 3 λεπτά, οπότε θα έχουμε αύξηση κατά 13 λεπτά από τις αρχές του 2023.

Είναι αρνητικό αυτό. Πιέζαμε και πιστεύαμε ότι λόγω της συγκυρίας που υπάρχει, με όλα τα ενεργειακά προϊόντα να έχουν πάρει την ανιούσα, το κράτος θα διατηρούσε αυτά τα 25 λεπτά προς τα διυλιστήρια. Αλλά δυστυχώς, έτσι όπως έχει περάσει ο Προϋπολογισμός, τα 25 λεπτά γίνονται 15. Είναι αρκετά αρνητικό για την κατανάλωση και για την τιμή που παρά τις διευκολύνσεις είναι αρκετά υψηλή για τα ελληνικά νοικοκυριά».

Προηγούμενο άρθροΤζόκερ: Οι τυχεροί των Χριστουγέννων σε Πάτρα και Δράμα θα θυμούνται για πάντα έναν συγκεκριμένο αριθμό
Επόμενο άρθροΜετά τις γιορτές των Χριστουγέννων θα κινηθεί πιο δυναμικά ενόψει δημοτικών εκλογών ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας, Ντίνος Κλειτσιώτης