Αποκλιμακώνεται η κατάσταση με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Καβάλας όπου νοσηλεύονται 22 ασθενείς. Ο Διοικητής του κ. Ντίνος Κλειτσιώτης έκανε γνωστό ότι όλοι οι ασθενείς είναι μεγάλης ηλικίας με ήπια συμπτώματα.

Συγκεκριμένα είπε ότι «η βδομάδα μπαίνει καλά νούμερα στην κλινική covid. Νοσηλεύουμε 22 ασθενείς στον 5ο όροφο του Νοσοκομείου και υπάρχει μία αποκλιμάκωση. Τα άτομα που νοσηλεύουμε είναι κυρίως άνω των 70 ετών. Θα συμβούλευα, λοιπόν, όταν επισκεπτόμαστε ηλικιωμένα άτομα, ειδικά αυτά που έχουν κι άλλα νοσήματα, να φοράμε τη μάσκα μας. Το μεγάλο πρόβλημα, σύμφωνα με τη γνώμη των ειδικών γιατρών, είναι στα άτομα μεγάλης ηλικίας. Ας φοράμε τη μάσκα μας όταν κάνουμε επίσκεψη σ’ αυτά τα άτομα για να τα προστατέψουμε.

Τα νούμερα έχουν πέσει τις τελευταίες 10 μέρες, δεν έχουμε κανένα άτομο στη ΜΕΘ. Η μετάλλαξη έχει νοσηρότητα αλλά δεν έχει τη βαριά νοσηρότητα της προηγούμενης. Ας ελπίσουμε να συνεχιστεί αυτή η πτωτική τάση ώστε και οι γιατροί και οι νοσηλευτές μας να πάρουν βαθιές ανάσες.

Πάμε σε γενναία αποκλιμάκωση. Πριν 15-20 μέρες νοσηλεύαμε μέχρι και 50 άτομα κι ανοίξαμε κι άλλη πτέρυγα του Νοσοκομείου. Τώρα πάμε καλύτερα».

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Για το προσωπικό είπε ότι «το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει ανάγκες και θέλει ενισχύσεις. Το Υπουργείο κάνει προσπάθειες κι ανταποκρίνεται ως ένα σημείο αλλά όχι τόσο ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες. Ελπίζουμε στη μεγάλη προκήρυξη που θα βγει, με το δικό μας Νοσοκομείο να στελεχώνεται με 42 άτομα. Αν έρθουν τόσοι, θα είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο. Άλλωστε μας λείπουν νοσηλευτές σε αναστολή εργασίας λόγω του εμβολίου και δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα. Εν αναμονή της προκήρυξης, θέλω να πιστεύω ότι με τα άτομα που θα προσληφθούν θα στελεχώσουμε το Νοσοκομείο σε πολύ καλό επίπεδο».

Προηγούμενο άρθροΣε απολογία καλούνται 17 δημοτικοί σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης για το πάρκινγκ της Ροδόπης
Επόμενο άρθρο“Σκέψεις για πεζοδρόμηση της πλατείας των Φιλίππων” εκφράζει ο Παναγιώτης Αρσονιάδης από τον Εμπορικό Σύλλογο Κρηνίδων