Μεγάλες είναι οι ανάγκες σε αίμα στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας όπως δηλώνει η αρμόδια Διευθύντρια του Τμήματος Αιμοδοσίας κ. Ευαγγελία Πανώρη. Μάλιστα απηύθυνε έκκληση για να αιμοδοτήσουν όσοι μπορούν και υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, την εποχή των εορτών, είναι μειωμένη η προσέλευση των αιμοδοτών. Επίσης, δεν κάνουμε αιμοδοτικές εξορμήσεις, όπως συνηθίζουμε να κάνουμε σε διάφορες περιοχές του Νομού για να έχουμε αποθέματα αίματος. Ενδεικτικά, το Δεκέμβριο μεταγγίσαμε 470 μονάδες. Είναι ένας πολύ μεγάλος αριθμός διότι έχουμε ειδικότητες όπως η Νευροχειρουργική και κάποιες άλλες, που δεν υπάρχουν στα νοσοκομεία των όμορων νομών. Ξάνθη και Δράμα έρχονται εδώ και χειρουργούνται πάρα πολλά περιστατικά και χειρουργικής και νευροχειρουργικής, αλλά και ορθοπεδικά. Έτσι, δεν καλύπτουμε μόνο τις ανάγκες των πολιτών της Καβάλας.

Όσο για τον Ιανουάριο, μέχρι τις 16 του μήνα, μεταγγίσαμε 254 μονάδες αίματος. Είναι μεγάλες οι ανάγκες.

Επίσης, αυτή την εποχή πολλοί αιμοδότες νοσούν, είτε από covid, είτε από γρίπη, οπότε από το τέλος της ίασης από τον ιό του covid, πρέπει να περάσουν 14 μέρες για να μπορέσει να έρθει κάποιος να δώσει αίμα.

Γενικά στις γιορτές και τον Αύγουστο μειώνεται η προσέλευση των αιμοδοτών και τότε έχουμε πραγματικό πρόβλημα».

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ

Πρόσθεσε ότι «κάναμε έκτακτη έκκληση να έρθει κόσμος να δώσει αίμα και υπήρξε πολύ μεγάλη ανταπόκριση στο κάλεσμά μας. Ξεκινήσαμε και κάνουμε εξορμήσεις, οπότε τώρα θα είμαστε καλύτερα και θα καλύψουμε περισσότερο τις ανάγκες μας. Και με τους τοπικούς συλλόγους έχουμε πολύ καλή συνεργασία. Στέλνουν αιμοδότες όταν χρειαστεί.

Όσοι ενδιαφέρονται να δώσουν αίμα μπορούν να έρχονται τις καθημερινές από τις 8.30 το πρωί μέχρι τη 1.30 το μεσημέρι και τα Σαββατοκύριακα από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι. Επίσης έχουμε επικοινωνήσει με τους συλλόγους και κάνουμε το πρόγραμμά μας για τους επόμενους 3-4 μήνες».

Προηγούμενο άρθροΑλεξανδρούπολη: «Όπου σε βρω στον δρόμο, θα σε σκοτώσω» – Συγκλονίζει καταγγελία μητέρας
Επόμενο άρθροΤο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συγχαίρει τον Ιωάννη Καραμανλή