Μειωμένη είναι η κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης στην Καβάλα όπως δηλώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Βενζινοπωλών κ. Φώτης Πούλος. Συγκεκριμένα είπε ότι «η κίνηση δεν είναι τόσο αυξημένη όσο ήταν τις προηγούμενες εβδομάδες λόγω της κακοκαιρίας.

Υπάρχουν κάποιες παραγγελίες, σίγουρα πολύ πιο μαζεμένες σε λίτρα, προκειμένου να καλυφθούν για όσο περισσότερο μπορούν οι καταναλωτές. Δυστυχώς, οι τιμές έχουν αυξητικές τάσεις εδώ και 10-15 μέρες. Έχουμε ξεπεράσει τη μέση τιμή του 1,07 το λίτρο, πανελλαδικά. Κι αυτό το ράλι τιμών θα συνεχιστεί δυστυχώς και τις επόμενες εβδομάδες. Δυστυχώς για όλους μας.

Εμείς για ακόμη μία φορά θα πούμε και δεν θα σταματήσουμε να το λέμε ότι δεν μπορεί να γίνει πολιτική με πολύ αυξημένους ειδικούς φόρους κατανάλωσης. Αφού η κυβέρνηση λέει αυτήν τη στιγμή ότι τα πράγματα πάνε καλύτερα, ένα είδος που είναι πρώτης ανάγκης πρέπει να το απαλλάξει από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης άμεσα, για να μπορέσουν να ανακουφιστούν πάρα πολλά σπίτια και πάρα πολλοί καταναλωτές. Όπως έχω πει πάρα πολλές φορές, το πετρέλαιο είναι είδος πρώτης ανάγκης και όχι πολυτελείας για να επιβάλλονται ειδικοί φόροι κατανάλωσης. Ας ακουστούμε κάποια στιγμή και ας σκύψουν οι πολιτικοί μας σ’ αυτό το θέμα που νομίζω ότι αγγίζει και ενοχλεί και προβληματίζει πάρα πολλά σπίτια».

ΔΙΑΝΟΜΗ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Για το επίδομα θέρμανσης είπε ότι «όσοι καταναλωτές είχαν κάνει την αίτηση και είχαν πάρει πετρέλαιο μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, πιστώθηκαν στους λογαριασμούς τους τα αντίστοιχα λίτρα που είχαν πάρει, στις 6 Φεβρουαρίου. Οι υπόλοιποι, εφόσον είναι δικαιούχοι και εφόσον καλύψουν τα λίτρα τα οποία έχουν πάρει και τα δικαιούνται, θα πληρωθούν αρχές Ιουνίου». Τέλος ο κ. Πούλος είπε ότι πετρέλαιο θέρμανσης θα διανέμεται μέχρι 30 Απριλίου.

Πηγή:Εφημ Καβάλα

Προηγούμενο άρθροΠερισσότερες από ποτέ οι προκλήσεις των Τούρκων αλιέων στο Αιγαίο και το Θρακικό Πέλαγος
Επόμενο άρθροΜε το σταγονόμετρο οι εξετάσεις υποψηφίων οδηγών στην Καβάλα