Σημαντική παρέμβαση θα πραγματοποιήσει η ΔΕΥΑΚ στην Οδό Βουλγαροκτόνου και Χρυσοστόμου Σμύρνης για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων. Σύμφωνα με τον πρόεδρό της κ. Απόστολο Χρόνη εκπόνησαν την μελέτη και θα προχωρήσουν στην υλοποίηση του έργου.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «παλιότερα οι αυλές, τα γήπεδα και οι δρόμοι ήταν χωμάτινα κι όταν έβρεχε, μεγάλη ποσότητα από το νερό απορροφούνταν στον υδροφόρο ορίζοντα. Πλέον, που έχουμε καταφέρει να τσιμεντώσουμε όλες τις πόλεις και τα χωριά, δημιουργούνται πολλά προβλήματα με τα νερά έπειτα από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Το ίδιος συμβαίνει στην οδό Βουλγαροκτόνου με Χρυσοστόμου Σμύρνης. Τα τελευταία 20-25 χρόνια όταν έχουμε μεγάλες ποσότητες βροχής και ο δρόμος μετατρέπεται σε ποτάμι. Αυτό συμβαίνει διότι ο αγωγός ομβρίων είναι μικρής διάστασης, κατεβαίνουν εκεί και τα νερά της δεξαμενής και δεν μπορεί να πάρει όλο το νερό και να το μεταφέρει στη θάλασσα. Γι’ αυτό κάναμε μια μελέτη σαν υπηρεσία με την οποία θα μεγαλώσει η διάσταση του αγωγού. Θα βάλουμε έναν μεγαλύτερο για να μπορέσουμε να οδηγήσουμε όλα αυτά τα νερά στη θάλασσα και να μην δημιουργούνται προβλήματα στις δύο οδούς που προαναφέραμε».

ΣΥΝΤΟΝΑ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Πρόσθεσε ότι «από το Νοέμβριο του 2020 είχε δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα εκεί διότι είχαμε γύρω στα 20 εκ. νερού και είχε ανέβει το νερό πάνω από τα πεζοδρόμια. Ήταν επικίνδυνη η κατάσταση για πεζούς και οδηγούς. Κάναμε τη μελέτη, βγάλαμε σε διαγωνισμό το έργο, έχει βγει ανάδοχος που έδωσε έκπτωση 16,7%, επικυρώθηκε το πρακτικό από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ την περασμένη Τρίτη και προχωράμε στην υλοποίησή του. Θα υπογραφεί η σύμβαση και θα ξεκινήσει το έργο.

Στη Χρυσοστόμου Σμύρνης που είχε ρίξει η κεντρική υπηρεσία άσφαλτο, σταμάτησε σε εκείνο το σημείο, επειδή προγραμματίζαμε να περάσει ο αγωγός αυτός και εκεί ήδη περνάνε πολλά δίκτυα, δηλαδή ο κεντρικός αγωγός αποχέτευσης της ΔΕΥΑΚ, ήταν δύσκολο το σημείο οπότε εκεί δεν έριξαν άσφαλτο, να κάνουμε το έργο εμείς και μετά να ρίξουν πίσσα. Ήρθαμε σε συνεννόηση με την Τεχνική Υπηρεσία, θεωρώ ότι όλα θα πάνε καλά και θα λυθεί αυτό το χρόνιο πρόβλημα».

Προηγούμενο άρθροΜπαράζ κλοπών σημειώθηκε το τελευταίο 24ωρο σε σπίτια στην περιοχή των Ποταμουδίων
Επόμενο άρθροΣε ζώνη με τη μικρότερη επικινδυνότητα για σεισμούς ο Νομός Καβάλας