Από την Ιερά Μητροπόλη ανακοινώνεται ότι, μεταξύ τῶν άλλων ιερών Ακολουθιών και λατρευτικών συνάξεων της εφετινής Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, έχει προγραμματισθεί και η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΑΦΙΩΝ το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής και ώρα 9.30 μ.μ. στον ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟ ΚΑΒΑΛΑΣ.
Μέσα στην κατανυκτική ατμόσφαιρα αυτών των αγίων ημερών και εν όψει του Αγίου Πάσχα, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Στέφανος θα χοροστατήσει στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Ιωάννου Καβάλας κατά την Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου με τα μελωδήματα των Εγκωμίων (Μεγάλη Παρασκευή, ώρα 7 μ.μ.) και ακολούθως θα προστή της περιφοράς του Επιταφίου, με την συνοδεία της Φιλαρμονικής Μουσικής του Δήμου και στρατιωτικού αγήματος, διά των οδών Ελευθ. Βενιζέλου-Κόμβου Φαλήρου-Ερυθρού Σταυρού και Βενιζέλου, με προορισμό τον Δημοτικό Κήπο της Καβάλα,ς για την πραγματοποίηση της συναντήσεως των Επιταφίων. Στο συγκεκριμένο σημείο θα καταφθάσουν στις 9.30 μ.μ., ταυτόχρονα με την πομπή από τον μητροπολιτικό Ναό του αγίου Ιωάννου, και οι πομπές των Επιταφίων των Ιερών Ναών αγίου Παύλου, αγίου Νικολάου και αγίου Γεωργίου Καβάλας.
Για την διασφάλιση των όρων και των προϋποθέσεων της τελετής, ή οποία τα τελευταία δύο χρόνια είχε ανασταλεί λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας, ήδη έχει υπάρξει ο απαραίτητος συντονισμός των εμπλεκομένων Υπηρεσιών του Δήμου και της Αστυνομικής Διευθύνσεως Καβάλας.
Προσδοκώντας την λαμπροφόρο Ανάσταση του Σωτήρος και Λυτρωτού Χριστού εντείνουμε τις προσευχές μας και τον πνευματικό αγώνα για την εν τοις πράγμασι βίωση της σταυρωμένης Αγάπης και του σωστικού Αγίου Φωτός με καθαρούς λογισμούς και σταθερό τον προσανατολισμό μας σε έργα αγαθά.

Προηγούμενο άρθροΤ. Θεοδωρικάκος: «Είμαστε αποφασισμένοι να τελειώσουμε το έργο του φράχτη στον Έβρο»
Επόμενο άρθροΎμνοι της Μεγάλης Εβδομάδας – Εντυπωσιακά πλάνα από το παλιό Υδραγωγείο (Καμάρες)