Ο Βαγγέλης Μαρινάκης πέταξε το γάντι στην ΕΠΟ στο χαιρετισμό του πριν την κλήρωση του πρωταθλήματος, με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού και της Super League να υποστηρίζει πως οι ομάδες θα οργανώσουν αυτόνομα το ποδόσφαιρο.

Η κλήρωση του πρωταθλήματος για την αγωνιστική σεζόν 2022-23 είχε και άρωμα από την κόντρα της Super League με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη να απευθύνει χαιρετισμό στο πλαίσιο της κλήρωσης ως πρόεδρος της Super League και να ξεκαθαρίζει πως οι ομάδες δεν πρόκειται να επιτρέψουν να συνεχιστεί η οικονομική τους αφαίμαξη από την ΕΠΟ.

“Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο και πρέπει όλοι να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον. Σε ένα σημείο που πρέπει επιτέλους να αναλάβει πρωτοβουλίες, να αναλάβει ευθύνες και να έχει αρμοδιότητες που θα το κάνουν καλύτερο και θα βγάλουν το ποδόσφαιρο της χώρας μας από το τέλμα.

Οι περισσότεροι από εμάς δεν αντέχουμε να βλέπουμε την Ελλάδα να μην συγκαταλέγεται στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να το επαναφέρουμε στις πρώτες θέσεις του Ranking.

Όλοι γνωρίζετε όσα απίθανα έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό με την ΕΠΟ.

Η Ομοσπονδία όπως όλοι γνωρίζετε ζει και λειτουργεί με τα χρήματα που δίνουν οι ομάδες της Super League σε ένα μεγάλο ποσοστό. Όμως το μόνο που έχει να μας επιστρέψει αυτή η Ομοσπονδία, είναι ασέβεια και αδιαφορία για το πραγματικό ποδόσφαιρο.

Είδατε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων μας ζήτησε να οργανώσει την ελληνική διαιτησία σε επαγγελματικό επίπεδο ο κ. Κλάτενμπεργκ, όμως η Ομοσπονδία και ο κύριος Μπαλτάκος είχαν άλλα σχέδια και άλλες εντολές”, τόνισε αρχικά ο Βαγγέλης Μαρινάκης, και πρόσθεσε:

“Εμείς όμως δε δεχόμαστε προφανώς και να πληρώνουμε και να μην αποφασίζουμε για το μέλλον μας. Κάναμε λοιπόν μια σύμβαση με τον κύριο Κλάτενμπεργκ και ελπίζουμε σύντομα το ελληνικό ποδόσφαιρο να έχει επαγγελματική διαιτησία από την οποία θα είναι ευχαριστημένες όλες οι ομάδες και θα μπορέσουμε να ανεβάσουμε το επίπεδό μας.

Σε ότι αφορά στις οικονομικές μας σχέσεις με την ΕΠΟ προφανώς δεν πρόκειται να συνεχιστεί η αφαίμαξη των ομάδων μας και ήδη έχουμε δρομολογήσει τη νέα εποχή στις οικονομικές μας σχέσεις με την Ομοσπονδία.

Ήδη επεξεργαζόμαστε με τους νομικούς της Λίγκας αλλά και με κορυφαίους Ευρωπαίους νομικούς, ειδικούς στο ζήτημα, το πως η Super League θα πράξει το αυτονόητο. Θα οργανώσει δηλαδή αυτόνομα ό,τι έχει σχέση με το Επαγγελματικό Ποδόσφαιρο. Και θα το πράξουμε. Έχοντας πάντα το Νόμο στο πλευρό μας και πάντα σε συνεννόηση με τις Υπερεθνικές Ομοσπονδίες UEFA και FIFA.

Θέλω να σταθώ σε ένα ακόμα ζήτημα που ξέρω ότι σας απασχολεί. Τα έσοδα από το Στοίχημα. Οι ημερομηνίες παίρνουν διαρκώς αναβολές και δεν μπορεί αυτό να συνεχιστεί. Ήδη έχουμε κάνει κάποιες συναντήσεις για να δοθεί λύση. Θα ήθελα μετά το πέρας της κληρώσεως να συζητήσω με τους ιδιοκτήτες των ομάδων το ζήτημα εκτενέστερα.

Εύχομαι σε αθλητές και προπονητές και σε όλους όσοι εργάζονται στις ομάδες μας, στο Πρωτάθλημά μας, να έχουν μια χρονιά γεμάτη δύναμη με υγεία και δημιουργικότητα”.

Προηγούμενο άρθροΝίκος Ανδρουλάκης: Καταγγελία για απόπειρα παρακολούθησης του κινητού του – Κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο
Επόμενο άρθροΕπιχείρηση καθαρισμού αντιπυρικής προστασίας στο περιαστικό δάσος