Πιστή εφαρμογή των οδηγιών γίνεται με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» όπου εργάζονται 17 άτομα. Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών κ. Μαρία Φραντζεσκάκη ανέφερε ότι το προσωπικό πέρασε στον Δήμο Καβάλας όπως ορίζεται από τη νομοθεσία.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «για ακόμη φορά γίνεται έριδα διαμάχης που δεν θα έπρεπε, διότι οι εργαζόμενοι είναι πάντα αυτοί που βρίσκονται στη μέση. Εμείς εκτελέσαμε και εκτελούμε κατά γράμμα ό,τι οδηγίες μας ήρθαν και μάλιστα πάρα- πάρα πολύ γρήγορα. Ξεκινήσαμε μία διαδικασία στο νομικό πρόσωπο είναι ο κ. Τουλκίδης αλλά κι επειδή είμαι στο Δ.Σ. του νομικού προσώπου κι ως πρώην πρόεδρος, ξέρω μερικά πράγματα καλύτερα από μέσα και γι’ αυτό μπορώ να μιλήσω. Ήρθαν οι οδηγίες μέσα στο Δεκέμβριο για το τι πρέπει να γίνει για τη «Βοήθεια στο σπίτι». Αποτελείται αυτήν την στιγμή στην Καβάλα από 17 άτομα με σύμβαση ορισμένου χρόνου. Είναι άνθρωποι προσλήφθηκαν γι’ αυτόν τον σκοπό και κάθε χρόνο ή κάθε δύο χρόνια ανανεώνονται οι συμβάσεις τους και έρχονται χρήματα από την ΕΕΤΑ, μέσω ΕΣΠΑ, στο νομικό πρόσωπο για να πληρώνονται αυτά τα άτομα. Τώρα, πια, πρέπει να περάσουν στη δικαιοδοσία του δήμου. Έτσι πράξαμε. Για να γίνει αυτό έπρεπε να γίνουν ορισμένες προεργασίες. Να γίνει κατ’ αρχήν μία τροποποίηση του Οργανισμού των Υπηρεσιών του δήμου, για να μπορέσουμε να πάρουμε αυτό το προσωπικό και είναι πλέον το «αφεντικό» τους ο δήμος κι όχι στο νομικό πρόσωπο. Στο μεταξύ, η διάταξη αυτή έλεγε ότι όσοι απασχολούνται από το πρόγραμμα έως και στις 18-12-2018 στο «Βοήθεια στο Σπίτι» θα πρέπει να περάσουν στη δικαιοδοσία του δήμου. Έχουμε κι εμείς 7 υπαλλήλους οι οποίες είναι αορίστου χρόνου συμβάσεις. Αυτές οι 7 είχαν προσληφθεί από την τότε ΔΕΚΕΚ, νυν Δημωφέλεια, για το «Βοήθεια στο Σπίτι». Όταν καταργήθηκε το ΔΕΚΕΚ ανανεώθηκαν οι συμβάσεις τους και πέρασαν στους παιδικούς σταθμούς ως πλεονάζον προσωπικό, γιατί είναι κοινωνικοί λειτουργοί και νοσοκόμοι αυτοί που ήρθαν από αυτό το πρόγραμμα, για να τους διαθέσει όπου δει. Όχι σαν «Βοήθεια στο Σπίτι», πλέον. Κι έτσι, λοιπόν, οι κοπέλες αυτές ανησύχησαν, ήρθαν σε μας και μας είπαν τι θα γίνει κλπ και για ποιον λόγο να έρθουν στο δήμο εφόσον δεν απασχολούνται στο «Βοήθεια στο Σπίτι».

ΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Πρόσθεσε δε πως «Και για να ξεμπερδέψουμε αυτήν την ιστορία, ξεκίνησε μία διαδικασία με ρωτήματα στο υπουργείο. Αυτό έγινε κοινή συναινέσει με αυτές τις υπαλλήλους και η απάντηση ήρθε δύο μέρες πριν το Δημοτικό Συμβούλιο (σ.σ. της Δευτέρας 28/1) ότι εφόσον δεν πληρώνονται από την ΕΕΤΑ θα παραμείνουν στο νομικό πρόσωπο. Έτσι και έγινε η τροποποίηση, ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο και όλα ήταν εμπρόθεσμα και μέσα στις ημερομηνίες που πρέπει να γίνει. Τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο. Αυτή είναι η διαδικασία που έπρεπε να ακολουθηθεί και σε συνεννόηση με το προσωπικό που είναι στο «Βοήθεια στο Σπίτι» και τις υπόλοιπες κοπέλες που είναι στο αορίστου χρόνου, κι έτσι προχωρήσαμε. Οτιδήποτε άλλο, είναι για να λέμε. Είναι για να εκμεταλλευτούμε μία κατάσταση προεκλογικά. Αυτό νομίζω εγώ ότι γίνεται και ό,τι και να λέμε είναι εκ του περισσού. Αυτό αποφάσισε να γίνει η κεντρική κυβέρνηση για να προετοιμαστεί το έδαφος έτσι ώστε αργότερα να μπορούν να μονιμοποιηθούν αυτοί οι υπάλληλοι. Δεν νομίζω να πρέπει να το εκμεταλλευτούμε πολιτικά αυτό το θέμα».

Προηγούμενο άρθροΔιπλώματα οδήγησης σε πέντε μέρες και με 15 ευρώ – Όλα όσα αλλάζουν
Επόμενο άρθροΝέος Πρόεδρος του Εθνικού Παρκου ΑΜΘ ο Γιώργος Γκαϊντατζής