Υψηλές προσδοκίες για τη φετινή τουριστική περίοδο τρέφουν οι επαγγελματίες της Σαμοθράκης, βάσει και της κίνησης που κατέγραψε το νησί τις ημέρες του Πάσχα, κατά τις οποίες ο αριθμός των επισκεπτών ήταν μεγάλος και προκάλεσε ικανοποίηση και αισιοδοξία για την καλοκαιρινή σεζόν.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, η αντιδήμαρχος Τουρισμού, Τριανταφυλλιά Σαλαμανή, ανέφερε πως η τουριστική κίνηση των ημερών του Πάσχα ήταν πολύ υψηλή, ενώ επεσήμανε πως η δημοτική αρχή επιδιώκει με κάθε τρόπο «να χτίσει γέφυρες» με χώρες όπως η Ρουμανία και η Βουλγαρία, για να ενισχύσει περαιτέρω το τουριστικό ρεύμα προς το νησί. Στο πλαίσιο αυτό έγινε πρόσφατα και η συνάντηση του δημάρχου Σαμοθράκης, Θανάση Βίτσα, με τον επίτιμο πρόξενο της Κωνστάντζας της Ρουμανίας, κατά την οποία συμφωνήθηκε να υπάρξει συνεργασία για την προβολή του νησιού στη ρουμανική τουριστική αγορά.

Παράλληλα, η δημοτική αρχή επιδιώκει να μπει και η Σαμοθράκη στο πρόγραμμα της βίζας “express” για τους Τούρκους, αναζητώντας τους τρόπους που θα επιτρέψουν την υλοποίησή του.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Σύνταξη- επιμέλεια: Χρυσούλα Σαμουρίδου

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Παραμένουν οι διαφωνίες για υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ – Στόχος να διατηρηθούν οι χαμηλοί τόνοι
Επόμενο άρθροΔράμα: Τα πέντε νέα έργα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που ολοκληρώνονται έως το 2026