Με μια ανάρτηση στις 25 Ιανουαρίου ο Μανούσος Βολουδάκης έκανε λόγο για μια επιπλοκή στο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε, το οποίο δεν του επέτρεπε να παραστεί στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ηράκλειο. Κανείς όμως δεν μπορούσε να φανταστεί ότι η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του θα ήταν τόσο γρήγορη.

Πέθανε ο Μανούσος Βολουδάκης
Ο Μανούσος Βολουδάκης νοσηλευόταν εδώ και 10 ημέρες στο νοσοκομείο. Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε από το Σάββατο, όταν η υγεία του άρχισε να επιδεινώνεται δραματικά και σήμερα έχασε τελικά τη μάχη για τη ζωή.

Ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ ήταν 57 ετών και η είδηση του θανάτου του βύθισε στο πένθος την οικογένειά του, τους φίλους και τους πολιτικούς συνοδοιπόρους και αντιπάλους του.

Ανακοινώνοντας από την Oλομέλεια της βουλής τον θάνατό του, ο πρόεδρος της βουλής Κώστας Τασούλας τον χαρακτήρισε εξαίρετο φίλο, αγαπημένο συνάδελφο, τονίζοντας ότι εκπροσώπησε τον νομό Χανίων επάξια επί σειρά ετών.

Γεννημένος τον Δεκέμβριο του 1966 ο Μανούσος Βολουδάκης εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής Χανίων με τη ΝΔ το 2007, ενώ επανεξελέγη στις διπλές εκλογές του 2012, καθώς και τον Ιούλιο του 2019.

Στην τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο συμμετείχε στις εξής Επιτροπές της Βουλής: στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, στην ειδική Διαρκή Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, στην ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς και στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος.

Μανούσος Βολουδάκης

Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Εμπορίου στο Υπουργείο Ανάπτυξης την περίοδο 2005- 2006. Τον Ιανουάριο του 2010 ανέλαβε τη θέση του Γραμματέα Νέων Τεχνολογιών, Έρευνας και Καινοτομίας της Ν.Δ., από την οποία παραιτήθηκε το Δεκέμβριο του 2011 για να συμμετάσχει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Από τον Ιούνιο του 2012 ήταν Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Τον Οκτώβριο του 2015 έως τον Ιούνιο του 2019, εργάσθηκε ξανά στον ιδιωτικό τομέα, αναλαμβάνοντας τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας International Trade S.A., του Ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ, με έδρα τις Βρυξέλλες και τον Ιούλιο του 2019 επανεκλέχθηκε βουλευτής Χανίων.

Είχε αποφοιτήσει από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ κατείχε και μεταπτυχιακό τίτλο (Master’s) στην Πολιτική Οικονομία από το Πανεπιστήμιο του Έσσεξ της Αγγλίας. Μιλούσε τρεις γλώσσες, αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά.

Ήταν παντρεμένος με την δικηγόρο Σέβη Αμανατίδου και πατέρας τριών παιδιών, του Γιώργου, του Σήφη, και της Δάφνης.

Προηγούμενο άρθροΈφυγε απο την ζωή ο Νίκος Ασλάνης
Επόμενο άρθροΑποδέκτης παραπόνων έγινε ο Ρωμανός στο Καφενείο της Βουλής – Γκρίνια από «γαλάζιους» βουλευτές για τα οικονομικά τους και τις προεκλογικές καμπάνιες