Σε εκδήλωση του 1ου ΕΠΑΛ Ελευθερούπολης με θέμα «Αγροτουρισμός και Κοινωνική Οικονομία – Τάσεις και προοπτικές στο Δήμο Παγγαίου», παρέστη ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης.

Κατά το χαιρετισμό του, δήλωσε «διπλά χαρούμενος, ευρισκόμενος εδώ, κοντά σας.
Αφενός γιατί το αντικείμενο συζήτησης είναι άκρως σημαντικό, δεδομένου ότι η ανάπτυξη του αγροτουρισμού θα μπορούσε να συνδράμει στην συνολική πρόοδο και βελτίωση της ποιότητας ζωής της τοπικής κοινωνίας και της οικονομίας.

Αφετέρου γιατί η συγκεκριμένη ιδέα προέρχεται από μια δραστήρια εκπαιδευτική κοινότητα και αποτυπώνει τις ανησυχίες, την αναζήτηση, τις έξυπνες προτάσεις που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν σε τοπικό επίπεδο από τη νέα γενιά της Π.Ε. Καβάλας και συγκεκριμένα του Δήμου Παγγαίου».

Ο κ. Λαζαρίδης υπενθύμισε ότι το στοίχημα του αγροτουρισμού ήταν από τις προτεραιότητες που είχε θέσει και προεκλογικά, μέσα από το αναπτυξιακό του πρόγραμμα ‘’Καβάλα 2020-2050’’, ενώ υπογράμμισε τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης, εν μέσω των κρίσεων και των τόσων δυσκολιών, να προωθήσει τη συγκεκριμένη προσπάθεια.

Έτσι, όπως είπε, «ο νέος Αναπτυξιακός νόμος, στον οποίον εισάγονται ταχύτερες διαδικασίες αξιολόγησης επενδυτικών σχεδίων, προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες χρηματοδότησης στον εν λόγω τομέα.

Την ίδια στιγμή ήδη, από τις 31 Μαρτίου, ‘’τρέχει’’ η δράση επιδότησης έως 50% μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας επενδυτικών σχεδίων στον τομέα του πράσινου αγροτουρισμού. Στόχος η σύνδεση του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα με τον τριτογενή, δημιουργώντας ένα νέο τουριστικό προϊόν το οποίο θα αναδεικνύει και θα προωθεί τα τοπικά προϊόντα».

Ο κ. Λαζαρίδης εξέφρασε τη διαπίστωση ότι «η βούληση υπάρχει, όπως επίσης και η διάθεση και οι ιδέες -εξ όσων βλέπω σήμερα εδώ. Ας το τολμήσουμε και να κάνουμε τα βήματα προς τα εμπρός που δεν είχαν γίνει όλα τα προηγούμενα χρόνια. Όλοι μαζί θα καταφέρουμε να πάμε τον τόπο μας μπροστά», τόνισε.

Προηγούμενο άρθροΗ Energean στηρίζει τον Νομαρχιακό Σύλλογο ΑμεΑ του Νομού Καβάλας
Επόμενο άρθροΣτο Νομαρχιακό Σύλλογο ΑμεΑ Ν.Καβάλας ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου