Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, ερωτηθείς από δημοσιογράφους για την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξη Τσίπρα, στην Καβάλα, έκανε την εξής δήλωση:

«Ο γνωστός κύριος Τσίπρας.

Η παρουσία του στην Καβάλα δεν εξέπληξε κανέναν.

Λαϊκιστής και κινδυνολόγος, επενδύει στις διεθνείς κρίσεις και, με πολλές ανακρίβειες – δημοφιλής τακτική του, άλλωστε – ξαναφόρεσε το υποκριτικό προσωπείο που είχε πριν κυβερνήσει, το 2015.

Χαρακτηριστικοί οι ισχυρισμοί του ΣΥΡΙΖΑ και του αρχηγού του όσον αφορά την ενέργεια, την τιμή της και τη ρήτρα αναπροσαρμογής.

  1. Ο κ. Τσίπρας υποστηρίζει ότι «η ρήτρα αναπροσαρμογής είναι παράλογη και παράνομη». Η αλήθεια είναι πως η ρήτρα αναπροσαρμογής ίσχυε και καθ’ όλη την περίοδο που αυτός ήταν πρωθυπουργός της χώρας.
  2. Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ισχυρίζεται ότι «δεν είναι φυσικό φαινόμενο. Δεν το έχουν όλοι το ίδιο στην Ευρώπη και στον κόσμο. Εδώ λοιπόν, υπάρχει η ρήτρα Μητσοτάκη». Η αλήθεια είναι ότι η ρήτρα αναπροσαρμογής προβλέπεται από το ευρωπαϊκό νομοθετικό πλαίσιο και έχει ενσωματωθεί στον Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας εδώ και σχεδόν μια δεκαετία.
  3. Ο κ. Τσίπρας διερωτάται «γιατί η Ελλάδα είναι η χειρότερη και η ακριβότερη; Η απάντηση είναι δύο λέξεις. Κυριάκος Μητσοτάκης», υποστηρίζει. Όμως με μια απλή και εύκολη αναζήτηση στα στοιχεία, αποδεικνύεται ότι στις τιμές λιανικής του ηλεκτρικού ρεύματος η Ελλάδα είναι φτηνότερη από το μέσο όρο της ευρωζώνης. Συγκεκριμένα, το Μάρτιο του 2022 η τιμή του στην Ελλάδα ήταν 0,236 ευρώ/kWh, όταν ο μέσος όρος στην Ευρωζώνη ήταν 0,255 ευρώ/kWh.
  4. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος για απλήρωτους λογαριασμούς. Τα στελέχη του όμως δεν θυμούνται – ή κάνουν πως δεν θυμούνται – ότι οι περικοπές ηλεκτρικού ρεύματος ήταν 233.000 το 2017, 220.000 το 2018, 172.000 το 2019, 186.000 το 2020, 168.000 το 2021 και 56.700 από την αρχή του 2022 έως σήμερα.

Ας σταματήσουν λοιπόν την υποκρισία και να συνειδητοποιήσουν ότι οι πολίτες δεν τους πιστεύουν πια.

Είναι δοκιμασμένοι και πιστοποιημένα ανίκανοι και επικίνδυνοι».

Προηγούμενο άρθροΥπογράφτηκε η σύβαση για την κατασκευή ιδιωτικών συνδέσεων αποχέτευσης στα δ.δ. Χρυσοχωρίου, Γραβούνας, Ερατεινού
Επόμενο άρθροΑυτοδιοικητικοί στα ψηφοδέλτια της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ – Όλα τα ονόματα