Στην έναρξη των εργασιών του 38ου Πανελληνίου Συνεδρίου της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, παρευρέθηκε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης.

Κατά το χαιρετισμό του, ο κ. Λαζαρίδης αναφέρθηκε στον ιστορικό οργανισμό που από το 1950 έως και σήμερα προωθεί τη φιλία και τη συνεργασία μεταξύ των εν ενεργεία και αποστράτων αστυνομικών σε όλο τον κόσμο.

Με την ευκαιρία της παρουσίας του στο συνέδριο, εξέφρασε προς τους αστυνομικούς εκ μέρους όλης της κοινωνίας τις θερμές του ευχαριστίες «γιατί είστε σταθερά δίπλα στον πολίτη. Γιατί με αυταπάρνηση μας διατηρείτε ασφαλείς και τιμάτε τον όρκο σας και επιτελείτε με αφοσίωση το καθήκον σας στη Δημοκρατία».

Ο κ. Λαζαρίδης εξήρε το έργο των στελεχών της Αστυνομίας, που «αντιμέτωποι με τις απαιτητικές σημερινές προκλήσεις, μέσα σε ιδιαίτερες συνθήκες, είστε απόλυτα συνεπείς, αντιμετωπίζοντας άκρως αποτελεσματικά την εγκληματικότητα και την παρανομία».

Η ασφάλεια του πολίτη, η επιβολή του νόμου και της τάξης αποτελούν, άλλωστε, όπως είπε, «βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και η δική σας συμβολή στην επίτευξη αυτών των στόχων είναι καθοριστική. Γιατί χωρίς ασφάλεια δεν υπάρχει ελευθερία. Και χωρίς δικαιώματα δεν υπάρχει δημοκρατία. Αυτό μην το ξεχνάτε ποτέ. Σας είμαστε ευγνώμονες και δηλώνουμε παρόντες δίπλα σας, στη δύσκολη προσπάθειά σας».

Προηγούμενο άρθροΥπογράφηκε η σύμβαση του έργου ίδρυση καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο Δήμο Παγγαίου
Επόμενο άρθροΕΕ: “Τράβηξαν το αυτί” του Τούρκου πρέσβη για τις υπερπτήσεις στην Αλεξανδρούπολη