Πλήθος κόσμου στην κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψηφίου Βουλευτή Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας.

➢ «Η μεγαλύτερη τιμή της ζωής μου είναι να υπηρετώ τον τόπο μου και τους ανθρώπους του».

Παρουσία εκατοντάδων πολιτών που κατέκλυσαν κάθε σημείο και γωνιά κεντρικού ξενοδοχείου της πόλης της Καβάλας, ο υποψήφιος Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή 19 Μαΐου, την κεντρική προεκλογική του ομιλία.

«Σήμερα η Καβάλα στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα: ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η μεγάλη δύναμη προόδου, που θα κερδίσει και τις μεθαυριανές εκλογές. Και καθώς φτάνουμε στο τέλος της προεκλογικής περιόδου, το μήνυμα αυτό είναι περισσότερο σαφές από κάθε άλλη φορά: Αυτοδύναμη Ελλάδα, με αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία!», τόνισε ο κ. Λαζαρίδης, σημειώνοντας ότι παρά τις εξωγενείς κρίσεις που κτύπησαν τη χώρα, «τα καταφέραμε! Πολίτες και Πολιτεία από κοινού άντεξαν, παρά τις προσδοκίες ορισμένων περί του αντιθέτου. Η οικονομία και η κοινωνία έμειναν όρθιες και προχωρούν μπροστά. Και όχι μόνο αυτό. Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη υλοποίησε, σχεδόν στο σύνολό του, το προεκλογικό της πρόγραμμα. Μαζί και τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις προς όφελος των πολιτών».

Με την πολιτική, όπως είπε, «που εφάρμοσε η Νέα Δημοκρατία, η παράταξη που στέκεται πάντα στο ύψος των περιστάσεων, μπορούμε να κοιτάμε με αυτοπεποίθηση και με αξιοπρέπεια όλους στα μάτια. Μπορούμε να τους πούμε: Ναι, η Ελλάδα σήμερα είναι πιο ισχυρή από ό,τι ήταν πριν από τέσσερα χρόνια. Είναι πιο δυνατή σε όλα τα επίπεδα! Οικονομικά, κοινωνικά, αλλά και γεωπολιτικά».

Ο κ. Λαζαρίδης ευχαρίστησε θερμά τους παρισταμένους, η παρουσία των οποίων «επιβεβαιώνει τους πολύ ισχυρούς δεσμούς που έχουμε αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια. Σας ευγνωμονώ για την αγάπη σας και τη διαρκή στήριξή σας, από το 2019 έως και σήμερα. Αυτά τα τέσσερα χρόνια βαδίζουμε μαζί. Αγωνιούμε μαζί. Ελπίζουμε μαζί. Αγωνιζόμαστε μαζί. Για να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας. Να ζούμε καλύτερα, εμείς και οι οικογένειές μας. Με ευκαιρίες και προοπτική για όλες και όλους. Και αυτό, παρά τις αντιξοότητες που προέκυψαν στην πορεία. Όμως, σταθήκαμε όρθιοι. Και συνεχίζουμε μαζί».

Αυτή τη στιγμή, ανέφερε, «προέχει ένα πράγμα. Να απενεργοποιήσουμε τη “νάρκη” της απλής αναλογικής με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ παγίδεψε τη χώρα. Στην εκλογική μάχη της Κυριακής δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για επικίνδυνες δήθεν ψήφους διαμαρτυρίας. Ούτε για ανέξοδα τάχα μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση ή για επικίνδυνα πειράματα με τετελεσμένα, τα οποία όμως στη συνέχεια δεν θα διορθώνονται».

Προσωπικά, επισήμανε ο κ. Λαζαρίδης, «ως βουλευτής, έκανα ό,τι περνούσε από το χέρι μου για να λυθούν διαχρονικά προβλήματα. Με συνέπεια! Με αποφασιστικότητα! Με αποτελεσματικότητα! Οδηγός μου το αναπτυξιακό μου σχέδιό “Καβάλα 2020 – 2050”. Και πιστεύω ότι υπήρξαν απτά αποτελέσματα. Ελπίζω να δικαίωσα την εμπιστοσύνη που μου δείξατε το 2019. Προσωπικά αισθάνομαι ότι 4 χρόνια μετά, μπορώ να σας κοιτάξω στα μάτια και να δεσμευτώ για ακόμα περισσότερα. Το στοίχημα είναι μεγάλο και είμαι βέβαιος ότι θα το κερδίσουμε».

Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του που η συντριπτική πλειοψηφία των προεκλογικών του δεσμεύσεων, έγιναν πράξη: «Σας μιλάω σήμερα έχοντας ήσυχη τη συνείδησή μου. Με καθαρά λόγια και καθαρό βλέμμα. Με το πόθεν έσχες μου λογοδοτώ κάθε χρόνο απέναντί σας. Ξέρετε ποιος ήμουν, ξέρετε ποιος είμαι. Γιατί πιστεύω στην πολιτική με ήθος. Γιατί κτίζω ειλικρινείς, διάφανες σχέσεις. Είμαι σύζυγος, είμαι πατέρας και είμαι γιός αυτού του νομού και ποτέ άλλοτε δεν ήμουν πιο περήφανος, πιο αισιόδοξος για το μέλλον μας! Μαζί περάσαμε δυσκολίες, μαζί φτάσαμε σε επιτυχίες. Υπάρχει ένα πράγμα που θα μας ενώνει για πάντα. Στην καρδιά και τη ψυχή. Η αγάπη για την Ελλάδα μας, η αγάπη για την Καβάλα μας, η αγάπη για την ελπίδα, η αγάπη για τα όνειρά μας! Η αγάπη για τη ζωή, την ελευθερία και την επιδίωξη της ευτυχίας».

Ο κ. Λαζαρίδης, απευθυνόμενος στις Καβαλιώτισσες και τους Καβαλιώτες, τόνισε ότι «η μεγαλύτερη τιμή της ζωής μου είναι να υπηρετώ τον τόπο μου και τους ανθρώπους του. Εσάς δηλαδή! Με τη δική σας εντολή. Σήμερα ζητώ για μια ακόμα φορά τη στήριξή σας. Να μου δώσετε την ευκαιρία να συνεχίσω αυτό που ξεκίνησα, με μόνο γνώμονα το κοινό καλό. Για να δούμε την κοινωνία μας να ευημερεί ακόμα περισσότερο. Για να οδηγήσουμε όλοι μαζί την πατρίδα μας εκεί που πραγματικά της αξίζει. Για να ζήσουν τα παιδιά μας με προοπτική, να κάνουν οικογένειες, να εργάζονται και να ευημερούν στον τόπο τους».

Στην αρχή της ομιλίας του, ο κ. Λαζαρίδης αναφέρθηκε στη σημερινή, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων. Ένα έγκλημα, που – όπως είπε – «ακόμα δεν έχει πάρει τη θέση που του αρμόζει στην παγκόσμια κοινότητα. Η διεθνής αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού αποτελεί χρέος όλων και ελάχιστη δικαίωση των νεκρών μας. Η διεθνοποίησή της είναι μονόδρομος για την αποκατάσταση της αλήθειας. Και θα συνεχίσουμε να τη διεκδικούμε με όλες μας τις δυνάμεις», σημείωσε.

Προηγούμενο άρθροΟλυμπιακός – Μονακό 76-62: Ασύλληπτη ερυθρόλευκη ανατροπή και πρόκριση στον τελικό του Final Four της Euroleague
Επόμενο άρθροΕκλογές 2023: Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες