Με το προεδρείο του Δ.Σ. της Ένωσης Αγροτών Συνεταιρισμένων (Ε.Α.Σ.) Καβάλας συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη 4 Μαΐου, ο υποψήφιος Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης.

Αφού ευχαρίστησε τους αγρότες για την αγαστή και εποικοδομητική συνεργασία που είχαν την τελευταία τετραετία, ο κ. Λαζαρίδης υπογράμμισε ότι, παρά τις μεγάλες εξωγενείς κρίσεις που ταλάνισαν τη χώρα, η Κυβέρνηση στήριξε ποικιλοτρόπως τον πρωτογενή τομέα, πάντα εντός του επιτρεπτού δημοσιονομικού πλαισίου.

Μόνο στην Π.Ε. Καβάλας, όπως ανέφερε, οι αποζημιώσεις που έδωσε ο ΕΛ.ΓΑ. την περίοδο 2020 – 2023 ήταν 23.512.451 ευρώ, ενώ επιπρόσθετα οι Κρατικές Οικονομικές Ενισχύσεις (Κ.Ο.Ε.) κατά το ίδιο χρονικό διάστημα έφτασαν στα 2.803.877 ευρώ.

Δηλαδή, διατέθηκε ένα συνολικό ποσό της τάξης των 26.316.328 ευρώ.

Παράλληλα, υπενθύμισε μια σειρά μέτρων για τη στήριξη των αγροτών, όπως τα φορολογικά κίνητρα ιδίως για όσους συμμετέχουν σε συνεταιριστικά σχήματα, την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο, τη νέα φορολογική κλίμακα για τα φυσικά πρόσωπα και τους κατ’ επάγγελμα αγρότες, με συντελεστές που ξεκινούν από το 9% αντί για 22%, την οριστική μείωση του Φ.Π.Α. στις ζωοτροφές και στα λιπάσματα από 13% σε 6%, την αναστολή του φόρου επιτηδεύματος και την επιδότηση του ενεργειακού κόστους με τις εκπτώσεις στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο κ. Λαζαρίδης δεσμεύτηκε ότι η Κυβέρνηση και ο ίδιος προσωπικά, εφόσον οι πολίτες τους εμπιστευτούν ξανά στις εκλογές της 21ης Μαΐου, θα συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο την προσπάθεια τόνωσης του πρωτογενούς τομέα και ανάδειξής του ως κορυφαίου μοχλού ανάπτυξης της οικονομίας μας.

Προηγούμενο άρθροΚανονικά θα πραγματοποιηθεί η Λευκή Νύχτα στην Καβάλα
Επόμενο άρθροΕνημερωτική διάλεξη “Η συμβολή της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην πρόληψη των κακώσεων”