Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, για τη σημερινή, 48η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, έκανε την εξής δήλωση:

«Ημέρα γιορτής και μνήμης η σημερινή!

Η Ελλάδα, 48 χρόνια πριν, με τους σκληρούς και επίπονους αγώνες του λαού, κατάφερε να επανέλθει στην πολιτειακή ομαλότητα, με την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και τη διακήρυξη της αδιαπραγμάτευτης βούλησης όλων για μια κοινωνία ευημερίας και ασφάλειας.

Έκτοτε, ενωμένοι και παραμερίζοντας τις όποιες διαφορές τους, οι Έλληνες κατάφεραν να διαφυλάξουν στο πέρασμα του χρόνου τη σπουδαία αυτή κατάκτηση, βάζοντας τα θεμέλια για την απρόσκοπτη λειτουργία του πιο μακρόβιου και ισχυρού πολιτεύματος στην ιστορία του έθνους μας.

Χρέος μας είναι να αξιοποιήσουμε τα διδάγματα του παρελθόντος και να τα προσαρμόσουμε στη σημερινή συγκυρία, προστατεύοντας το αγαθό της Δημοκρατίας και κρατώντας το μακριά από αυτούς που, με σημαία τους το λαϊκισμό, δεν διστάζουν να το καπηλευτούν, αναζητώντας την προσωπική τους ανέλιξη.

Οι συνθήκες το επιβάλλουν, το μέλλον των επόμενων γενιών το καθιστά αναγκαίο.

Η μεγάλη εθνική κατάκτηση της 24ης Ιουλίου 1974 ας αποτελέσει το φωτεινό δρόμο προς όλους για τη σταθερή πορεία της χώρας προς τα εμπρός».

Προηγούμενο άρθροΦωτιά στον Έβρο: Συνεχίζει να «καταπίνει» το δάσος της Δαδιάς – Οι πυκνοί καπνοί δυσχεραίνουν τις ρίψεις νερού
Επόμενο άρθροΝΟΘΑΚ: Μεγάλη νίκη & μεγάλη πρόκριση στον ημιτελικό