«Στα τρία χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία, παρά τις μεγάλες και παράλληλες κρίσεις, διαθέτοντας περισσότερα από 50 δις ευρώ, έχουμε σταθεί δίπλα στα νοικοκυριά, τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τις επιχειρήσεις. Γι’ αυτό και η κοινωνία αντέχει και συνεχίζει να εμπιστεύεται τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Αυτό τόνισε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1» και τους δημοσιογράφους κ. Ν. Ρογκάκο και Γ. Γρηγοριάδη.

Η συγκεκριμένη διαπίστωση, όπως σημείωσε ο κ. Λαζαρίδης, «αποτυπώνεται ξεκάθαρα στις δημοσκοπήσεις και το βλέπω και προσωπικά, στις επαφές μου με τους πολίτες. Κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως και δημοσιονομικά δυνατόν για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματά τους, δεν τους αντιμετωπίζουμε με αλαζονεία, παραδεχόμαστε τα λάθη μας και τα διορθώνουμε. Δέσμευσή μας, ότι θα είμαστε διαρκώς στο πλευρό όσων το έχουν ανάγκη».

Παράλληλα, επισήμανε την ανάγκη η Ε.Ε. «να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων» και υπενθύμισε τις προτάσεις που έχει καταθέσει εδώ και καιρό ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Λαζαρίδης, ερωτηθείς για την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, ανέφερε ότι «από την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκε την υπόθεση της νόμιμης επισύνδεσης του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη, ο Πρωθυπουργός προχώρησε σε όλες τις θεσμικές κινήσεις που όφειλε. Όπως έχει πει και ο ίδιος, δεν ανεχόμαστε να μείνει καμία σκιά στην υπόθεση αυτή και, με τρόπο που να είναι σύμφωνος με τους νόμους και με το Σύνταγμα, αξιοποιώντας όλες τις διαθέσιμες θεσμικές δυνατότητες».

Υπογράμμισε δε δύο σημεία από τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, όπως προέκυψαν από τις διάφορες διαρροές:

Αφενός το γεγονός ότι ο τέως διοικητής της Ε.Υ.Π. Παναγιώτης Κοντολέων φέρεται να είπε πως ουδέποτε ο πρωθυπουργός ή το γραφείο του ενημερώνονταν για αποφάσεις άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών.

Αφετέρου, ότι ο κ. Ρουμπάτης, διοικητής της ΕΥΠ επί συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, παραδέχθηκε ότι η ΕΥΠ επί των ημερών του «άκουγε» τον κ. Πιτσιόρλα, τότε πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ και τον Σαγιά, πρώην γ.γ. της Κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα και ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή υποστήριξε πως δεν παρακολουθούνταν πολιτικά πρόσωπα κατά τη διακυβέρνησή του.

Όσον αφορά την παρέμβαση του πρώην Πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, ο κ. Λαζαρίδης σημείωσε:

«Αν διαβάσει κανείς προσεκτικά την παρέμβασή του, θα διαπιστώσει εύκολα ότι κινείται στο ίδιο μήκος κύματος που κινήθηκαν από την πρώτη στιγμή η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός. Όλα στο φως, καμία σκιά και φυσικά, με τρόπο που να είναι σύμφωνος με τους νόμους και με το Σύνταγμα. Ο Κώστας Καραμανλής έχει σταθερές απόψεις και για την Παράταξη και για την Πατρίδα. Η επιθυμία ορισμένων από την αντιπολίτευση και τον ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργήσουν εντυπώσεις, αγαπώντας τον ξαφνικά, πέφτει στο κενό».

Προηγούμενο άρθροΑνέβηκαν οι τόνοι στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης με αφορμή τα νέα απορριμματοφόρα
Επόμενο άρθροΠροσάραξη σκάφους στα Λιμενάρια