Ο κύβος ερρίφθη για τις εθνικές εκλογές στις 21 Μαΐου. Σύμφωνα με τον βουλευτή κ. Μακάριο Λαζαρίδη η κυβέρνηση έκανε πράξη όσα υποσχέθηκε και αυτό θα φανεί στις κάλπες.

Συγκεκριμένα είπε ότι «ήταν αυτό το αναμενόμενο. Αν είχα χρήματα για να στοιχηματίσω, θα έλεγα ότι θα γίνουν στις 21 Μαΐου. Ήρθε η ώρα οι πολίτες να κρίνουν και να συγκρίνουν. Αυτή είναι η δική μας προσέγγιση. Δεν θέλουμε να πάμε σε μια προεκλογική περίοδο και εκστρατεία που θα ασχολούμαστε με οτιδήποτε άλλο εκτός από τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών και βεβαίως τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις και προτάσεις. Η Νέα Δημοκρατία το 2019 είχε πει συγκεκριμένα πράγματα τα οποία σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό, ειδικά στην οικονομία, τα έκανε πράξη. Ενδεικτικά αναφέρω τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 35%, στην αύξηση των συντάξεων, του κατώτατου μισθού τρεις φορές συνολικά 20%, στις 50 μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών και σε μια σειρά άλλων ζητημάτων που έχουν να κάνουν με την ψηφιοποίηση του κράτους, την ενίσχυση της άμυνάς μας, της διπλωματικής ισχύος της χώρας. Άρα οι πολίτες θα έχουν να κρίνουν πού ήταν η Ελλάδα το 2019, πού ήταν σήμερα και πού θέλουμε να την οδηγήσουμε το 2027 και το 2030. Δεν θα μπούμε στη λογική της σύγκρουσης αλλά στη λογική της σύγκρισης όπου εκεί είναι πάρα πολύ καθαρό και θα το κρίνουν και οι πολίτες, ποιο κόμμα πήγε την Ελλάδα μπροστά και ποιο την οδήγησε πίσω. Και νομίζω ότι αυτό είναι καθαρό. Η Νέα Δημοκρατία μέσα στις πολλές και αλλεπάλληλες κρίσεις που αντιμετώπισε αυτά τα 4 χρόνια, κατάφερε σε μεγάλο βαθμό να κρατήσει και την κοινωνία και την οικονομία όρθιες, κάτι που αντιλαμβάνεται η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών.

Κατά συνέπεια, κατά τη δική μου άποψη και την άποψη του κόμματος και του πρωθυπουργού, θα πάμε σε μία τέτοια σύγκριση, λέγοντας την ίδια στιγμή ότι προφανώς δεν τα κάναμε όλα καλά. Δεν εξωραΐζουμε τα πράγματα και προβλήματα υπήρξαν και καθυστερήσεις και λάθη. Όμως αυτό που δεν μπορεί κανείς να καταλογίσει αρνητικά στην κυβέρνηση είναι ότι δεν προσπαθήσουμε, δεν λύσαμε τα πολλαπλά προβλήματα, δεν στηρίξαμε την κοινωνία και την οικονομία μέσα σε δύσκολες περιόδους και καταστάσεις. Είμαι πεπεισμένος ότι σε αυτήν τη σύγκριση, η απόφαση των πολιτών θα είναι καταλυτική υπέρ της Νέας Δημοκρατίας».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ

Με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Δραγασάκη απάντησε ότι «θέλω να ξέρουν οι Έλληνες πολίτες, οι Καβαλιώτισσες και οι Καβαλιώτες, ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα και δημιουργηθεί αυτή η υποτιθέμενη προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας, δεν ξέρω πόσο προοδευτική μπορεί να είναι αν είναι μέσα ο κ. Βαρουφάκης που μέχρι πριν λίγες μέρες είπε ότι θέλει να ανατινάξει το τραπεζικό σύστημα και είναι θιασώτης της δραχμής, αυτό που θέλω να πω είναι ότι σε μια περίπτωση νίκης του ΣΥΡΙΖΑ αυτές οι 50 μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών που έπιασαν οριζόντια την κοινωνία θα τις καταργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό φάνηκε από την τοποθέτηση ενός πρωτοκλασάτου στελέχους του κ. Δραγασάκη που αναφέρθηκε στη νέα φορολόγηση των μερισμάτων, στην κατάργηση των γονικών παροχών. Θυμίζω ότι δεν υπάρχει φόρος μέχρι τα 800 χιλιάδες ευρώ. Αυτό θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και θα πρέπει οι Έλληνες πολίτες να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί σ’ αυτό που θα πάνε να ψηφίσουν. Για να μην πει κανείς μετά ότι δεν είχαμε προειδοποίηση».

Τέλος είπε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει όταν επανεκλεγεί και σε νέα αύξηση του κατώτατου μισθού για να φτάσει το ευρωπαϊκό όριο.

Προηγούμενο άρθροΘα συνεισφέρουμε στα άγονα δρομολόγια, δεν υπάρχει θέμα προκαταβολής, δηλώνει ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ, Στράτος Μακρογιαννίδης
Επόμενο άρθροΓια 2η συνεχόμενη χρονιά, η Energean στηρίζει τον Όμιλο Κλασσικού Αθλητισμού Καβάλας