Η έκθεση με θέμα «Η αρχαία Θάσος αλλιώς» του Αναστάσιου Μπίλια, «ταξίδεψε» στην Καβάλα και φιλοξενείται μέχρι το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης στο ισόγειο της Μεγάλης Λέσχης.
Η υποψήφια Βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία της Π.Ε. Καβάλας, Μαίρη Χατζηκωνσταντίνου, έχοντας ως κοινό με τον κ. Μπίλια την αγάπη για το νησί, με τους δύο να κατάγονται από αυτό, ξεναγήθηκε στο χώρο της έκθεσης θαυμάζοντας τις μοναδικές δημιουργίες.
Όπως είπε ο Αναστάσης Μπίλιας το έναυσμα δόθηκε την περίοδο της καραντίνας, με την έρευνα ωστόσο να αρχίζει από το 2002.
Πρόκειται για 18 διοράματα πλαισιωμένα με φιγούρες playmobil και ανακυκλώσιμα υλικά με τα οποία επιχειρείται η ακριβής απεικόνιση της αρχαίας πόλης του Λιμένα. Μία έκθεση με κτίρια, πύλες, πύργους, ιερά, όπου διαδραματίστηκαν σημαντικά γεγονότα σχετικά με την ιστορία, τον πολιτισμό και την ανάπτυξη την Πόλη Κράτους των Θασίων.
Η έκθεση ήταν άκρως πετυχημένη με εκατοντάδες επισκεπτών, μεταξύ των οποίων και μαθητές σχολείων, ενώ επόμενος σταθμός αποτελεί το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης.
Η Μαίρη Χατζηκωνσταντίνου συνεχάρη τον κ. Μπίλια και τόνισε ότι μέσα στις γκρίζες μέρες του lockdown ο Αναστάσης με τρόπο δημιουργικό και καινοτόμο, δημιούργησε την ευφάνταστη αυτή έκθεση που σύντομα θα μεταφερθεί και εκτός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και ότι κατάφερε με έναν πρωτοποριακό τρόπο να αναδείξει τον πολιτισμό και την ιστορία της Θάσου.

Προηγούμενο άρθροΗ Energean στηρίζει και φέτος την ενορία του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου στη Νέα Καρβάλη
Επόμενο άρθροΗ τελετή του Ευχελαίου στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Ελευθερούπολης