Στην δεύτερη συνεδρίαση του Τομέα Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας συμμετείχε η πολιτεύτρια Καβάλας της ΝΔ και επικεφαλής της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, Μαίρη Χατζηκωνσταντίνου.

Στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, με την παρουσία της Γ.Γ. του Υπουργείου Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου και τη συμμετοχή άνω των 100 μελών, η κ. Χατζηκωνσταντίνου τοποθετήθηκε σε θέματα της αρμοδιότητας της, που αφορούν μεταξύ άλλων, το μέρος της επικοινωνίας με το αρμόδιο Υπουργείο καθώς και την συνεργασία των Υπουργείων Ενέργειας και Ανάπτυξης μέσω των Υπουργών και των Γενικών Γραμματειών.

Η Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση του Τομέα Ενέργειας της ΝΔ στην οποία επικεφαλής είναι η Μαίρη Χατζηκωνσταντίνου αποτελεί το στρατηγικό σχέδιο για τις λιγνιτικές περιοχές στην Ελλάδα.

Στόχος είναι η αναγέννηση της τοπικής οικονομίας, η εξασφάλιση των θέσεων εργασίας και η δημιουργία νέων, μέσω ενός ευέλικτου αναπτυξιακού μετασχηματισμού των περιοχών, με την ανάπτυξη του πρωτογενούς, δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα παραγωγής, αξιοποιώντας το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό, μετά από εξέταση των προτάσεων από τη ΔΕΗ Α.Ε. στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής της Ευθύνης και της επιχειρηματικής της δράσης, καθώς και από τους εμπλεκόμενους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η Δίκαιη Αναπτυξιακής Μετάβαση του Τομέα Ενέργειας στηρίζεται σε πέντε πυλώνες ανάπτυξης:

  • η Πράσινη ενέργεια,
  • η «έξυπνη» γεωργία,
  • ο Βιώσιμος τουρισμός,
  • η βιοτεχνία και βιομηχανία
  • η Ψηφιακή οικονομία και εκπαίδευση.

Περιλαμβάνει ενισχυμένα φορολογικά κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων, συγκεκριμένες χρήσεις γης για τις δεκάδες χιλιάδες στρεμμάτων γης των λιγνιτωρυχείων που αποδεσμεύονται, δράσεις για την ανάπτυξη της εναλλακτικής γεωργίας, της βιομηχανίας και των υπηρεσιών, καθώς και αναλυτικά χρονοδιαγράμματα για την υλοποίηση των επενδύσεων.

Προηγούμενο άρθροΣυνεργασία Παναγιωτόπουλου-Αναστασιάδη- Χρηματοδότηση έργων υποδομών Άρδευσης-Εγγείων βελτιώσεων στο Δήμου Παγγαίου προϋπολογισμού 6.600.000
Επόμενο άρθροΓυναίκα από τον Έβρο συνελήφθη στην Τουρκία – Η κατηγορία που αντιμετωπίζει