Μία σειρά έργων γίνεται στην Νέα Πέραμο από πλευράς του Δήμου Παγγαίου, όπως η υπογειοποίηση των καλωδίων ΔΕΗ, και η πεζοδρόμηση τη παραλιακής ζώνης. Ο δήμαρχος Παγγαίου κ. Φίλιππος Αναστασιάδης έκανε γνωστό ότι αντίστοιχα έργα πεζοδρόμησης θα γίνουν και στην Ηρακλείτσα.

Ο κ. Αναστασιάδης αρχικά αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις της Καθαράς Δευτέρας  τονίζοντας ότι «Όντως ο Δήμος Παγγαίου ανήμερα την Καθαρά Δευτέρα, βούλιαζε από κόσμο, κατά πολύ θύμισε 15Αυγουστο!  Και αυτό ήταν πολύ σημαντικό για εμάς, ενώ πολύ σημαντικό ήταν ότι μπορέσαμε να ανταπεξέλθουμε και στις υποδομές μας ως Δήμος, δηλαδή ύδρευση, αποχέτευση, καθαριότητα, όλα δούλεψαν άψογα.

Από εκεί και πέρα στην Πέραμο γίνονται σημαντικά έργα στα οποία στάθηκαν μάλιστα αρκετοί επισκέπτες μας. Η πεζοδρόμηση σε όλον τον κεντρικό δρόμο της Ν. Περάμου, ο ηλεκτροφωτισμός στον αστικό ιστό και η υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΗ είναι τα έργα που τρέχουν αυτό το χρονικό διάστημα!

Πρόκειται για σημαντικά έργα και σε συνδυασμό με την παιδική χαρά που έχει ολοκληρωθεί, μιλάμε για ένα σημαντικό πόλο έλξης για την περιοχή αλλά και γενικότερα για το Δήμο μας».

ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ

Ο ίδιος έκανε γνωστό ότι γίνεται παράλληλα ΣΤΗΝ Νέα Πέραμο και η πεζοδρόμηση μια και επεκτείνεται στην ουσία  η πεζοδρόμηση από το ΕΝ ΛΕΥΚΩ, από το σημείο δηλαδή που είχε σταματήσει επί διοίκησης Χρυσανίδη και προς το εσωτερικό της παραλίας.

«Ολοκληρώνουμε προς το σπίτι του Δεσπότη όπως συνηθίζουμε να το λέμε, οπότε αφού ολοκληρώθηκε η διαγωνιστική μας διαδικασία, ο εργολάβος που ανέλαβε το έργο  άρχισε τις εργασίες  του.

Είναι ένα σημαντικό έργο για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Ν. Περάμου ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις παρεμβάσεις που έχουμε κάνει με σχέδιο για να τοποθετήσουμε πλαστικό χλοοτάπητα στον αθλητικό μας γήπεδο. Ένα νέο γήπεδο στην ουσία με τον εργολάβο να ξεκινά τις παρεμβάσεις του άμεσα.

Άρα, συνολικά μιλάμε για έργα που θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα του παραλιακού μετώπου και θα δώσουν μια άλλη όψη. Ας μην ξεχάσουμε τις ασφαλτοστρώσεις στην ΚΟΡΕΛΚΟ ενώ τέτοια έργα θα συνεχίσουμε μια και στον αέρα είναι ανάλογη εργολαβία, οπότε συνεχίζουμε με ασφαλτοστρώσεις όχι μόνο στη Ν. Πέραμο αλλά και σε όλο το Δήμο Παγγαίου».

Ο Δήμαρχος όμως κάνοντας λόγο για αναπλάσεις έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε παρεμβάσεις στην Ηρακλείτσα με ανάπλαση και επέκταση του πεζοδρόμου από το κάμπινγ μέχρι και τα σύνορα με την Καβάλα.

Το έργο έχει δημοπρατηθεί και αναμένεται πλέον να έρθει ο ανάδοχος και να εγκατασταθεί για να αρχίσει το έργο και σε αυτό το κομμάτι.

Εφημερίδα Καβάλα

Προηγούμενο άρθροΣτο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μπακού η Ιωάννα Ξουλόγη
Επόμενο άρθροΔιανομή τροφίμων μέσω του προγράμματος ΤΕΒΑ στο Δήμο Νέστου