«Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων είναι ημέρα αγάπης και ευαισθητοποίησης για όλα τα ζώα.

Μας υπενθυμίζει ότι σκοπός μας είναι να ενημερώνουμε και να ευαισθητοποιήσουμε παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικούς και γενικότερα την κοινωνία για τα οφέλη από τη συνύπαρξή μας με τα ζώα συντροφιάς.

Δυστυχώς, πολλαπλασιάζονται οι ειδήσεις που αναφέρουν ανθρώπους κάθε ηλικίας, που βασανίζουν ή σκοτώνουν ζώα δίχως να αντιλαμβάνονται τη φρίκη της πράξης τους.

Μόλις χθες καταγγέλθηκε ότι τρία άτομα πετούσαν ένα γατάκι στη θάλασσα του Παληού για να δουν, όπως έλεγαν, αν μπορεί να κολυμπήσει.

Έχουμε δρόμο ακόμη για να πειστούν κάποιοι ότι “Όλα τα ζώα γεννιούνται με ίσα δικαιώματα στη ζωή και στη δυνατότητα ύπαρξης”, όπως λέει στο 1ο Άρθρο της η Διεθνής Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των Ζώων (1978)” κι ότι “Ο άνθρωπος οφείλει να σέβεται τη ζωή κάθε ζώου” (2ο Άρθρο).

Δεν είναι λίγοι και οι συνδημότες μας που αγνοούν ότι “Η εγκατάλειψη ενός ζώου θεωρείται πράξη απάνθρωπη και εξευτελιστική”, γεμίζοντας την πόλη και τα χωριά με αδέσποτα, προκαλώντας προβλήματα και στα ζώα και στους ανθρώπους.

Τέλος, μια τέτοια μέρα θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι πέρασαν 15 χρόνια από τότε που ο Δήμος Καβάλας έδειξε την ιδιαίτερη ευαισθησία του, αποφασίζοντας να μην δίνει άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας σε τσίρκο με ζώα στην περιοχή του, σεβόμενος το δικαίωμα στη ζωή και την ευημερία όλων των όντων».

Προηγούμενο άρθρο12η ποδηλατοδρομία στη Δημοτική Ενότητα Πιερέων
Επόμενο άρθροΑγιασμός του Συλλόγου Εβριτών Νομού Καβάλας στο Πολιτιστικό Κέντρο “Πυθαγόρας”