19 Σεπτεμβρίου 2024, 19:14
24.9 C
Kavala

Μέχρι και τα μέσα Οκτωβρίου θα συνεχιστεί η τουριστική σεζόν για το νησί της Θάσου

Ασφυκτιά από τουρισμό η Θάσος και ήδη οι ξενοδόχοι έχουν ξεκινήσει τον απολογισμό τους. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θάσου κ. Πάρη Παρασχούδη εξετάζουν πλέον τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα τους για να βελτιωθούν άμεσα. Σε δηλώσεις που έκανε ο κ. Παρασχούδης αναφορικά με το θέμα ανέφερε πως «φτάνει η στιγμή του φετινού απολογισμού, όμως όχι ακόμα μιας και μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου θα έχει μια έντονη δυναμική και η σεζόν θα συνεχίσει να εξελίσσεται κανονικά μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου για τους επισκέπτες που έρχονται από την Δυτική Ευρώπη. Τα στοιχεία που έχουμε προς το παρόν όμως στα χέρια μας, δείχνουν ότι οι ροές τουριστών φέτος αυξήθηκαν αρκετά, οι οποίες όμως δεν μεταφράζονται πάντα για τους ξενοδόχους σε αυξημένες πληρότητες καθώς έχουν δημιουργηθεί πολλά καταλύματα τα οποία ενοικιάζονται μέσω της πλατφόρμας AirBnB. Επίσης βλέπουμε ότι υπάρχει μια δυσχέρεια στην κατανάλωση μιας και ο κόσμος είτε δεν είναι διαθέσιμος να ξοδέψει, είτε δεν έχει τα χρήματα να ξοδέψει περισσότερο, επομένως βλέπουμε ότι ο τουρισμός είναι εξελισσόμενο προϊόν. Έτσι με την σειρά μας θα πρέπει να προσαρμοζόμαστε και να κάνουμε τον απολογισμό μας ώστε να βλέπουμε ποια είναι τα δυνατά και τα αδύναμα σημεία μας, κυρίως όμως για τις ευκαιρίες και τους κινδύνους που μπορεί να υπάρξουν στο μέλλον».

AIRBNB

Σε ότι αφορά το AirBnB, ο κ. Παρασχούδης δήλωσε πως «σίγουρα χρειάζεται όλα να γίνονται με μια σειρά και σωστή πρόβλεψη. Παλιότερα οι ξενοδόχοι και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια για να δημιουργήσουν ένα νέο κατάλυμα έπρεπε να πάρουν εγκρίσεις από τον Δήμο ότι έχουν τα κατάλληλα μέσα ώστε να προχωρήσουν στην δημιουργία τους. Πλέον όμως τίποτα από αυτά δεν χρειάζεται, ο καθένα μπορεί να χτίσει σπίτι με μια κοινή άδεια και να το χρησιμοποιήσει σαν τουριστικό κατάλυμα. Φυσικά σε αυτό το σημείο θα ήθελα να τονίσω πως μπορεί να είμαστε ένας καταξιωμένος τουριστικός προορισμός, δεν θα πρέπει όμως να εφησυχάζουμε καθώς ο προβληματισμός που υπάρχει για το μέλλον είναι η βιωσιμότητα αλλά και ο ψηφιακός μετασχηματισμός. Η αειφόρος ανάπτυξη αναφέρεται στην τουριστική οικονομία που σχεδιάζεται και υλοποιείται λαμβάνοντας πάντα την προστασία του περιβάλλοντος. Φέτος βλέπουμε ότι αντιμετωπίζουμε σημαντικά θέματα σε ότι αφορά το περιβάλλον όπως π.χ. με την λειψυδρία, θέματα τα οποία θα πρέπει να λύσουμε καθώς θα πρέπει να έχουμε πόρους και για το μέλλον, επομένως η βιωσιμότητα των προορισμών είναι καίριας σημασίας και θα πρέπει να σχεδιάσουμε τα μελλοντικά μας βήματα αναλόγως».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Ολοκληρώνοντας ο κ. Παρασχούδης αναφέρθηκε στην συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στην Θάσο στις 6 Σεπτεμβρίου καθώς ο Δήμος Θάσου είχε αναθέσει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού μια μελέτη η οποία επικεντρώνεται στην ανάκαμψη του τουρισμού αλλά και την βιώσιμη ανάπτυξη. Έτσι λοιπόν στις 6/9 στο Καλογερικό, θα περιμένουν να ακούσουν τα αποτελέσματα.

Hot this week

Ν. Παναγιωτόπουλος στην ΕΡΤ: «Δεν υπήρχε ποτέ και ούτε υπάρχει θέμα μαζικών επιστροφών- Ζητάμε να εφαρμοστεί όλο αυτό το πλέγμα των συμφωνιών

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, φιλοξενήθηκε...

Ομιλία της Βουλευτή Καβάλας της ΝΔ Αγγελικής Δεληκάρη για το ΣΝ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Ως βήμα εκσυγχρονισμού του θεσμικού πλαισίου για τα προϊόντα...

Διακοπή υδροδότησης στην Καβάλα- Αναλυτικά οι περιοχές

Ανακοινώνεται ότι λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών, θα σημειωθεί πτώση...

Topics

Διακοπή υδροδότησης στην Καβάλα- Αναλυτικά οι περιοχές

Ανακοινώνεται ότι λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών, θα σημειωθεί πτώση...

“Βροχή” προστίμων στο πλαίσιο εφαρμογής του κανονισμού ελεγχόμενης στάθμευσης των μονίμων κατοίκων

Παναγία Καβάλας: "Βροχή" προστίμων στο πλαίσιο εφαρμογής του κανονισμού...
spot_img

Related Articles

Δημοφιλείς κατηγορίες

spot_imgspot_img