Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας όλο το προηγούμενο διάστημα (και πριν ακόμη από το κλείσιμο των καταστημάτων) έχει ζητήσει με έγγραφα από τα αρμόδια υπουργεία και την Ε.Σ.Ε.Ε. μέτρα για την ανακούφιση των επιχειρήσεων.

Μια ανάσα τώρα πριν το σταδιακό άνοιγμα των επιχειρήσεων στις 4 Μαΐου, συμμετείχε σε σύσκεψη φορέων υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Κώστα Αντωνιάδη, όπου και κατέθεσε πρακτικές προτάσεις που θεωρεί ότι θα συμβάλλουν στην επανεκκίνηση της οικονομίας και θα βοηθήσουν τα καταστήματα.

Συγκεκριμένα ζητήθηκαν τα εξής:

  • Η άσκηση πίεσης προς την Κυβέρνηση, για επέκταση των υφιστάμενων μέτρων ελάφρυνσης προς τις επιχειρήσεις για τους μήνες Μάιο ,Ιούνιο και ανάλογα με τις απώλειες της τουριστικής σεζόν, επέκταση της δέσμης των μέτρων έως και το τέλος του έτους.
  • Άμεση στόχευση για προσέλκυση τουριστών για το επόμενο διάστημα, από γειτονικές χώρες με οδική πρόσβαση προς το νόμο μας, όπως η Λευκορωσία, η Μολδαβία, η Ουκρανία, η Ρουμανία, η Σερβία η Βουλγαρία και άλλες. Η διαφήμιση του Νομού μας, πρέπει να  βασίζεται στο ότι είμαστε FREE COVID19 ZONE. Φυσικά με όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά αλλά και τεστ, προς όλους που θα θελήσουν να κάνουν τις διακοπές τους στο νομό μας.
  • Μεγάλη βαρύτητα στο κυνήγι του παρεμπορίου, ιδιαίτερα τώρα που δεν πρέπει να υπάρχει απώλεια ούτε ενός ευρώ, από τις επιχειρήσεις αλλά και από τα έσοδα του κράτους.
  • Αξιοποίηση όλων των διαθεσίμων ευρωπαϊκών προγραμμάτων, για νέα προγράμματα τύπου stage, για τους πιθανούς ανέργους που θα αφήσει η κρίση.
  •  Άσκηση πίεσης προς την Κυβέρνηση, με σαφή δήλωση του κ. Πρωθυπουργού, ότι δε θα γίνουν μειώσεις μισθών και συντάξεων.
  • Απαλλαγή τελών παραλίας σε επιχειρήσεις beach bar για τη φετινή  σεζόν.
  • Διανομή από την Αντιπεριφέρεια προς τους Εμπορικούς Συλλόγους, αντισηπτικών και μασκών για τα μέλη  και τους πελάτες, προκειμένου να τηρούνται οι κανόνες μη μετάδοσης του ιού και την αποφυγή ενός ακόμη εξόδου των καταστημάτων αυτή τη δύσκολη στιγμή.
  • Υποστήριξη της  διαφημιστικής καμπάνιας του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας με το Δήμο Καβάλας, τη Δημωφέλεια και το Επιμελητήριο για την ευαισθητοποίηση της αγοραστικής συμπεριφοράς των συμπολιτών μας, ως προς τη στήριξη της τοπικής αγοράς.
Προηγούμενο άρθροΚλειστή μέχρι 10 Μαϊου η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας
Επόμενο άρθροΠέτσας: Οι εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά μεταφέρονται το πρώτο Σάββατο μετά την άρση του lockdown