Προσδοκίες για μια καλύτερη χρονιά στον χώρο του επιχειρείν, φέρνει με την έλευσή του το 2020, αναφέρει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας.

«Πάντα, όταν αρχίζει μια νέα χρονιά, κάνουμε πρώτα έναν απολογισμό για το τι βιώσαμε την προηγούμενη, εν προκειμένω το 2019, ενώ παράλληλα, ξεκινάμε με μια αισιοδοξία κι ένα μήνυμα για το ότι θα μας έρθει κάτι καλύτερο μέσα στο 2020», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.«Το 2019 ήταν μια χρονιά εκλογών σε όλα τα επίπεδα. Είχαμε νέες διοικήσεις παντού και μια νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτό που φάνηκε στο δεύτερο εξάμηνο του 2019, είναι ότι κάτι αρχίζει κι αλλάζει, κάτι κινείται διαφορετικά στο θέμα της επιχειρηματικότητας και του επιχειρείν γενικότερα στη χώρα μας. Για πρώτη φορά μετά από χρόνια βλέπουμε μειώσεις στη φορολογία, στις ασφαλιστικές εισφορές, στον ΕΝΦΙΑ και νομίζω ότι ακολουθούν κι άλλες κινήσεις που έχουν ήδη ανακοινωθεί από το κυβερνητικό επιτελείο. Αυτό από μόνο του κιόλας δίνει μια νότα αισιοδοξίας ότι πράγματι κάτι καλύτερο προσδοκούμε μέσα στο 2020», υπογράμμισε στη συνέχεια ο Μάρκος Δέμπας.

Ωστόσο, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, επισήμανε ότι όλα αυτά για να γίνουν χρειάζεται πολύς χρόνος.«Όταν αρχίζει μια κρίση, η οικονομία βάλλεται ραγδαία, ενώ όταν έρχεται η ανάκαμψη, αυτή δυστυχώς την καταλαβαίνουμε πολύ αργότερα. Άρα και τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί αυτό το διάστημα, τα περισσότερα θα τα δούμε να υλοποιούνται και να εφαρμόζονται στην πράξη μέσα στους πρώτους μήνες του 2020 ή και λίγο πιο μετά. Όλα αυτά δείχνουν μια εικόνα, ότι τουλάχιστον η νέα κυβέρνηση βλέπει πολύ διαφορετικά το επιχειρείν στην πατρίδα μας κι αυτό νομίζω ότι είναι το αισιόδοξο», ανέφερε σχετικά.Μιλώντας για την ετήσια εκδήλωση του Επιμελητηρίου, που θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή (12/1) στις 11.30′ το πρωί στο ξενοδοχείο «ΛΟΥΣΥ» για την κοπή της βασιλόπιτας, ο κ. Δέμπας σημείωσε: «Θα έχουμε προσκεκλημένους όλους τους τοπικούς φορείς και την επιχειρηματική κοινότητα. Είναι μια εκδήλωση απολογιστική θα λέγαμε, αλλά δίνουμε κι ένα βήμα σε όλους όσοι παραστούν, ώστε να δώσουν μια εικόνα και μια προσδοκία για το 2020.

Η εκδήλωση αυτή είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός για το Επιμελητήριο Καβάλας. Ασκούμε την κριτική μας προς τους εκάστοτε κυβερνώντες, αλλά δεν περιοριζόμαστε μόνο σε αυτή, καθώς καταθέτουμε και τις προτάσεις μας. Ξεκινάμε πάντα από την κριτική, χωρίς μιζέρια όμως, είναι αξιόπιστη και αφορά θέματα κυρίως της οικονομίας και από εκεί και πέρα έχουμε και ουσιαστικές προτάσεις που πάντα τις αναδεικνύουμε. Ξεκινώντας τη χρονιά μας μέσα από αυτή την εκδήλωση έχουμε μια πρώτη ευκαιρία με όλον αυτόν τον κόσμο να κουβεντιάσουμε και να δώσουμε το στίγμα μας για τη νέα χρονιά».Ερωτηθείς για το αν θα βρεθεί κάποιο κυβερνητικό στέλεχος στην κοπή της βασιλόπιτας του Επιμελητηρίου, ο Μάρκος Δέμπας απάντησε: «Πιθανόν να είναι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος έχει όμως βεβαρημένο πρόγραμμα και τίποτα δεν είναι σίγουρο. Αν είναι εδώ και βρεθεί στην εκδήλωσή μας, αυτό θα είναι καλό για εμάς. Εμείς στέλνουμε προσκλήσεις σε όλους, αλλά σε όλη τη χώρα τη συγκεκριμένη περίοδο, έχουμε εκδηλώσεις οπότε δεν περιμένουμε κάποιον εκπρόσωπο της κυβέρνησης από πλευράς υπουργού, εκτός φυσικά του κ. Παναγιωτόπουλου».

Προηγούμενο άρθροΔεσμεύει την περιοχή μεταξύ Θάσου-Σαμοθράκης-Λήμνου η Τουρκία με NAVTEX !
Επόμενο άρθροΘάσος: Ξεκινούν στον οικισμό “Κάστρο” οι εορτασμοί για τον Άγιο Αθανάσιο