Το Χαλκερό “σηκώνει” για δεκαετίες το βάρος μιας στρεβλής “ανάπτυξης”, η οποία προκαλεί “ασφυξία” στην ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Η Κοινότητα αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Ξεχασμένο οδικό δίκτυο, παρωχημένα δίκτυα υποδομής, ύδρευσης και αποχέτευσης, αλλά και τα έργα ποιότητας ζωής που έχουν μείνει μισά προκαλούν!

Ιδιοκτησίες κατοίκων έχουν υποβαθμιστεί από σχέδια που δεν υλοποιήθηκαν ποτέ από τις προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου Καβάλας, όπως το σχέδιο επέκτασης του Δημοτικού Νεκροταφείου που έχει μείνει στα χαρτιά και με εκκρεμότητες σε βάρος των ιδιοκτητών των οικοπέδων.

Ο αποκλεισμός των κατοίκων από τα κάθε λογής διόδια τους στερούν την απρόσκοπτη πρόσβασή τους ακόμη και στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας…

Η ανάπτυξη του Εμπορικού Λιμένα, η σιδηροδρομική σύνδεση της Καβάλας με τη Θεσσαλονίκη, αλλά και η λειτουργία της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (Μ.Ε.Α.) είναι ζητήματα που απαιτούν λύσεις σε συνεργασία με τους δημότες της Κοινότητας Χαλκερού.

Ως δημοτική παράταξη «Ο Τόπος της Ζωής μας», είμαστε αποφασισμένοι και δεσμευόμαστε να εφαρμόσουμε ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο που θα συζητήσουμε με τους κατοίκους και τους επαγγελματίες του Χαλκερού, μέσα από τους εξής στόχους:

  • τη δημιουργία μιας Ζώνης Επιχειρηματικότητας και Διαμετακομιστικού Κόμβου Μεταφορών – Logistics.
  • τη διασύνδεση του Χαλκερού με τον Κόμβο Ενέργειας που σχεδιάζεται να δημιουργηθεί στην ευρύτερη περιοχή.
  • την αξιοποίηση του αναξιοποίητου αλλά θαυμάσιου δασύλλιου του Χαλκερού, με τη δημιουργία πάρκου ζώων της τοπικής μας πανίδας και χώρους αναψυχής.
  • την αξιοποίηση του ξεχασμένου θερμοκήπιου του Δήμου Καβάλας με μια σύγχρονη πρόταση αμφίδρομης δράσης με τους δημότες μας!

Το Χαλκερό αποτελεί για εμάς έναν κομβικό οικισμό που μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη ολόκληρου του Δήμου Καβάλας!

Ήρθε η ώρα να δούμε το Χαλκερό όχι σαν μία ακόμη “δεξαμενή ψήφων”, αλλά ως πόρο ανάπτυξης με σεβασμό στο περιβάλλον!

Προηγούμενο άρθρο65ο Φεστιβάλ Φιλίππων – Θεατράκι Μεχμέτ Αλή “Τα φώτα απέναντι…”
Επόμενο άρθροΠροσπάθησε να πετάξει για Γερμανία με 6 σφαίρες στις αποσκευές