Οι σύγχρονες προκλήσεις της γήρανσης του πληθυσμού, αλλά και της αντιμετώπισης της πανδημικής κρίσης, κάνουν την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κακομεταχείρισης των Ηλικιωμένων επίκαιρη όσο ποτέ. Η προστασία των ηλικιωμένων αποτέλεσε πρωταρχικό ζητούμενο της μάχης απέναντι στον κορωνοϊό.

Οι ανάγκες όμως των ηλικιωμένων είναι καθημερινές, αφορώντας την εξυπηρέτηση και τη φροντίδα τους, αλλά και την ασφάλειά τους και την προστασία τους από κάθε είδους απειλή και απόπειρα εκμετάλλευσης.

Ο Δήμος Καβάλας, ως ο πιο κοντινός “σύμμαχος” του ηλικιωμένου δημότη, οφείλει να ασχοληθεί με τα προβλήματα ασφάλειας και προστασίας των ηλικιωμένων από κάθε είδους απειλές. Να βελτιώσει και να ενισχύσει τις δημοτικές υπηρεσίες για την Τρίτη Ηλικία, διεκδικώντας περισσότερο προσωπικό και περισσότερες χρηματοδοτήσεις.

Εξάλλου, «δεν μπορούμε να περιμένουμε από τα παιδιά μας τίποτε διαφορετικό από εκείνο που εμείς δώσαμε στους γονείς μας».

Προηγούμενο άρθροΠεριφερειακή Σύνθεση: Δύο χρόνια από τις εκλογές της Περιφέρειας στις ΠΕ Καβάλας & Θάσου
Επόμενο άρθροΥπεγράφησαν συμβάσεις μεταξύ του προέδρου του ΝΠΔΔ “Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη – Προσχολική Αγωγή Καβάλας” Φιλήμoνα Ξουλόγη και προμηθευτών για τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δ. Καβάλας