Είχαμε τη χαρά να συναντηθούμε με τον Δημήτρη Λυμπεράκη, τον ιδιοκτήτη της EGNATIA AVIATION, και την ομάδα του και να ενημερωθούμε αναλυτικά για το σχέδιο της εταιρείας και τις προοπτικές σχετικά με την πολύ σημαντική επένδυση που θα κάνει στο Αεροδρόμιο Αμυγδαλεώνα.

Η νέα επένδυση στο Αεροδρόμιο Αμυγδαλεώνα θα μπορούσε κάλλιστα να ενταχθεί στον “χάρτη” της τουριστικής αγοράς των πτήσεων με ιδιωτικά αεροσκάφη. Η αγορά αυτή αφορά επισκέπτες υψηλού εισοδήματος και συμπεριλαμβάνει περίπου 40.000 ιδιωτικά αεροσκάφη και 360.000 πιλότους που κινούνται σε όλη την Ευρώπη και μεταφέρουν από 2 έως 8 άτομα.

Τι χρειαζόμαστε όμως;

  • Περισσότερες υποδομές φιλοξενίας και καλύτερες υποδομές πληροφόρησης και προσβασιμότητας.
  • Αξιοποίηση και ανάδειξη των πολιτιστικών και φυσικών πόρων που έχουμε. Το Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ των αρχαίων Φιλίππων και “οι δρόμοι του κρασιού” θα μπορούσαν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε μία τέτοια προσπάθεια.

Εμείς έχουμε τη γνώση και την εμπειρία για να φτιάξουμε το σχέδιο και να βρούμε τις συνεργασίες που χρειαζόμαστε, γιατί κατανοούμε απόλυτα τα οφέλη που θα προκύψουν από έναν τέτοιο στόχο: διεθνή προβολή για τον τόπο μας, νέα έσοδα και νέες σταθερές θέσεις εργασίας για τους δημότες.

Προηγούμενο άρθροΘεσμική επίσκεψη του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργου Στύλιου στην Καβάλα
Επόμενο άρθροΗ Εορτή του Αγίου Σάββα του εν Καλύμνω στην Νέα Ηρακλείτσα