Την Κυριακή Ε΄ Νηστειών, 10 Απριλίου 2022, εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Σάββα του εν Καλύμνω, του καταγομένου εκ παλαιάς Ηρακλείτσης, στον Προσκυνηματικό Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Νέας Ηρακλείτσης, η οποία αποτελεί την φυσική ιστορική συνέχεια της γενέτειρας του Αγίου.

Την παραμονή της εορτής, Σάββατο 13 Απριλίου, τελέσθηκε στον Ναό της Μεγαλόχαρης όπου υπάρχει σε περικαλλές προσκυνητάριο η εικόνα του Αγίου, ο Μέγας Πανηγυρικός εσπερινός.
Την κυριώνυμο ημέρα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος ετέλεσε την Θεία Λειτουργία πλαισιωμένος υπό του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως π. Χρυσοστόμου Μπένου, του Εφημερίου του Ναού Αρχιμανδρίτου Χριστοδούλου Αναγνωστόπουλου και του Διακόνου της Μητροπόλεως π. Αθανασίου.
Τον Θείο Λόγον κήρυξε κατόπιν εντολής του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, ο Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος αναφερόμενος καταλλήλως στον τιμώμενο Άγιο της Εκκλησίας μας.

Πριν το τέλος της Θεία Λειτουργίας τελέσθηκε υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Ανατολικής Θράκης απ’ όπου καταγόταν ο Άγιος Σάββας. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρατέθηκε δεξίωση υπό του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού με ομιλία υπό του Αρχιμ. π. Χριστοδούλου με θέμα τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Ανατολικής Θράκης.
Στην ακολουθία παρέστησαν πλήθος πιστών κατοίκων της περιοχής, τοπικοί φορείς του Νομού Καβάλας και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου της Νέας Ηρακλείτσης «Άγιος Γεώργιος».

Προηγούμενο άρθροΜάκης Παπαδόπουλος: «Νέες δυνατότητες και ευκαιρίες τουριστικής ανάπτυξης από την αξιοποίηση του Αεροδρομίου Αμυγδαλεώνα»
Επόμενο άρθροΑπαράδεκτη η κινδυνολογία για την ασφάλεια του Πρίνου από θεσμικά πρόσωπα-video