Ο Δήμαρχος Καβάλας πρέπει να πει την αλήθεια στους δημότες για την Καλαμίτσα:

– Αποδέχτηκε μία βαριά, ασύμφορη και μη-βιώσιμη συμφωνία με την Εταιρεία Τουριστικών Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ).

Ο ίδιος ο Δήμαρχος Καβάλας ομολόγησε ότι η επόμενη διοίκηση του Δήμου πολύ πιθανόν να αναγκαστεί είτε να ακυρώσει τη συμφωνία είτε να βάλει εισιτήριο!

– Ο Δήμος θα αναγκαστεί να δίνει 200.000 ευρώ κάθε χρόνο για τη συντήρηση της παραλίας. Όλα τα έσοδα που θα προκύπτουν από τα τρία καταστήματα θα ξοδεύονται στο ενοίκιο της ΕΤΑΔ.

– Η συμφωνία με την ΕΤΑΔ είναι τόσο κακή, που από τα πέντε καταστήματα που λειτουργούσαν κάποτε αφήνει έξω τα δύο (τα πρώην “Μερσέντες” και “Μετρό”) από τα οποία ο Δήμος δε θα εισπράττει απολύτως τίποτα!

– Κανείς δεν ξέρει πόσες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ θα ξοδέψει ο Δήμος για να ξαναφτιάξει από την αρχή τις εγκαταστάσεις.

– Κανείς δεν ξέρει πόσα χρόνια θα μας πάρει να ξαναφτιάξουμε τις εγκαταστάσεις με τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις.

– Λόγω της οικονομικής στενότητας του Δήμου, η Δημοτική Αρχή θα δυσκολεύεται πλέον να καλύπτει ανάγκες για μισθούς συμβασιούχων και βοηθήματα αλληλεγγύης.

Και φυσικά θα δυσκολεύεται να εκτελεί έργα για την καθημερινότητα των δημοτών στις γειτονιές και στα χωριά.

Χρειαζόμαστε μία άλλη συμφωνία για την Καλαμίτσα, που δε θα καταχρεώνει τον Δήμο και τους δημότες και δεν θα φέρνει εισιτήριο “από την πίσω πόρτα”.

Χρειαζόμαστε έναν άλλο Δήμαρχο, που να ξέρει από τουρισμό και επενδύσεις, για να κάνει μία άλλη, συμφέρουσα και βιώσιμη συμφωνία.

Προηγούμενο άρθροΜνημόνιο συνεργασίας της Π.Ε Καβάλας με το ΔΙΠΑΕ
Επόμενο άρθροΜε απόφαση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου η χρηματοδότηση της ενεργειακής αναβάθμισης του Δημοτικού Σχολείου Τυχερού