Για την πρόσφατη εξέλιξη με την ιδιοκτησία της ακτής Καλαμίτσας και για την κατάσταση στις λαϊκές αγορές του Δήμου Καβάλας μίλησε στην πρωϊνή ενημερωτική εκπομπή του LOBBY FM 101.8 ο Μάκης Παπαδόπουλος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ και δημοτικός σύμβουλος Καβάλας.

Ο Μάκης Παπαδόπουλος τόνισε ότι ο Δήμος Καβάλας είχε μία εξαιρετική ευκαιρία να διεκδικήσει την κυριότητα της Καλαμίτσας, αφού στο Κτηματολόγιο εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης της ακτής: «Η ΕΤΑΔ προσέφυγε στο δικαστήριο το 2020 για να πάρει την κυριότητα της Καλαμίτσας. Ο Δήμαρχος τι έκανε; “Παρέδωσε τα όπλα” και ομολόγησε επίσημα ότι η Καλαμίτσα ανήκει στην ΕΤΑΔ! Τραγικό λάθος! Όφειλε ο Δήμαρχος να αντιδικήσει και να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του Δήμου και να προσπαθήσει να αντικρούσει την αγωγή της ΕΤΑΔ!».

Ο Μάκης Παπαδόπουλος χαρακτήρισε την ομολογία του Δημάρχου Καβάλας υπέρ της ΕΤΑΔ “ακατανόητη” και “απαράδεκτη μονομερή ενέργεια” που στρέφεται ενάντια στα συμφέροντα του Δήμου. «Και το χειρότερο είναι ότι ο Δήμαρχος Καβάλας δεν είχε καμία εξουσιοδότηση για να κάνει κάτι τέτοιο, ούτε από κάποιον νόμο ούτε φυσικά από το Δημοτικό Συμβούλιο. Ό,τι έκανε το έκανε “στα κρυφά” και μας άφησε στο Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς καμία ενημέρωση για ένα τόσο σοβαρό θέμα. Και τώρα μάλιστα αρνείται να κάνει έφεση κατά της απόφασης που βγήκε σε πρωτόδικο βαθμό και δικαιώνει την ΕΤΑΔ! Δεν ξέρω αν υπάρχει θέμα παράβασης καθήκοντος ή απιστίας, οι πολιτικές ευθύνες όμως του Δημάρχου Καβάλας είναι τεράστιες».

Το συμπέρασμα που προκύπτει κατά τη γνώμη του Μάκη Παπαδόπουλου είναι ότι ο Δήμαρχος αποδεικνύεται από τα γεγονότα ότι δουλεύει εδώ και τρία χρόνια για τα συμφέροντα της ΕΤΑΔ και όχι του Δήμου: «Ειλικρινά λυπάμαι πολύ. Οι πράξεις του Δημάρχου Καβάλας δείχνουν ότι πρόδωσε την εμπιστοσύνη και τη βούληση των Καβαλιωτών και χάρισε απλόχερα την Καλαμίτσα στην ΕΤΑΔ. Εξάλλου, ο ίδιος δήλωσε πρόσφατα ότι θα φέρει ξανά το θέμα στην Οικονομική Επιτροπή και θα υποστηρίξει ξανά την ιδιοκτησία της ΕΤΑΔ πάνω στην Καλαμίτσα».

Τόνισε επίσης πως όλη αυτή η διαχείριση της διοίκησης του Δήμου οδηγεί σε μία ασύμφορη αξιοποίηση της ακτής: «Ο Δήμος θα πληρώνει ένα ακριβό ενοίκιο και θα αναγκαστεί να βάλει εισιτήριο, ενώ θα μπορούσαμε να είμαστε ιδιοκτήτες!».

Τέλος, ο Μάκης Παπαδόπουλος τάχθηκε καθαρά υπέρ μίας νέας διεκδίκησης της Καλαμίτσας: «Η Καλαμίτσα θέλει έναν Δήμαρχο που θα έχει πυγμή και αποφασιστικότητα, σχέδιο και γνώση, για να την αξιοποιήσει χωρίς να βάλει εισιτήριο, να ξέρει πώς να αντιμετωπίσει την ΕΤΑΔ, και φυσικά να φέρει νέα έσοδα στον Δήμο και νέες θέσεις εργασίας στους Καβαλιώτες».

Για τα προβλήματα των λαϊκών αγορών μίλησε ο επικεφαλής του ΤΟΠΟΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ, επισημαίνοντας ότι το πιο βασικό πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι η έλλειψη κανονισμού που θα βάλει τάξη στις λαϊκές: «Τρία χρόνια τώρα περιμένουμε αυτόν τον περίφημο κανονισμό λειτουργίας των λαϊκών αγορών, που έρχεται και ξανάρχεται χωρίς να καταλήγει. Δυστυχώς, είναι κλασικό παράδειγμα της αδυναμίας της διοίκησης του Δήμου να πάρει έστω μία απλή απόφαση. Τι να κάνουμε, αυτά χρειάζονται δουλειά και οργάνωση που δεν τη διαθέτει δυστυχώς η διοίκηση του Δήμου και έτσι έχουμε αδικαιολόγητες καθυστερήσεις».

Ο Μάκης Παπαδόπουλος αποκάλυψε μάλιστα ότι ο Δήμος κινδυνεύει με “τσουχτερό πρόστιμo”, αφού έχει καθυστερήσει να εγκρίνει τον κανονισμό!

Αναφερόμενος επίσης στο αίτημα της Κοινότητας Κρηνίδων, του εμπορικού συλλόγου Κρηνίδων και του σωματείου των παραγωγών των λαϊκών να μεταφερθεί το παζάρι στο κέντρο του οικισμού των Κρηνίδων, ο Μάκης Παπαδόπουλος υποστήριξε πως έχει μελετήσει την πρόταση των φορέων, έχει λάβει υπόψη του και τις αντιρρήσεις που έχουν διατυπωθεί, αλλά θα περιμένει την τοποθέτηση της διοίκησης του Δήμου στο Δημοτικό Συμβούλιο, όταν θα έρθει το θέμα προς συζήτηση. «Εμείς θέλουμε να είμαστε δίκαιοι προς όλους, γι’ αυτό και έχουμε μιλήσει με όλους τους εμπλεκόμενους».

Τέλος, ο Μάκης Παπαδόπουλος τάχθηκε υπέρ της διατήρησης της δεύτερης λαϊκής στην Καλαμίτσα: «Είναι μία λαϊκή που την θέλουν όλοι, άρα υπάρχει η βούληση. Είναι θέμα λοιπόν της διοίκησης του Δήμου να βρει τη σωστή λύση, για να κρατήσει τη λαϊκή. Και είναι πράγματι ευκαιρία να φτιάξουμε από την αρχή μία λαϊκή “κόσμημα”, με σωστές υποδομές, για να είναι κάτοικοι και επαγγελματίες ικανοποιημένοι».

Προηγούμενο άρθροΞεκίνησε με μεγάλη επιτυχία το σεμινάριο του ΣΕΠΠΕ στη Θάσο
Επόμενο άρθροΣύσκεψη στο Δημαρχείο Καβάλας με θέμα την αθρόα έλευση Ρουμάνων και Βούλγαρων τουριστών στην περιοχή μας