Αποκλιμάκωση παρατηρείται στα κρούσματα κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Καβάλας. Σύμφωνα με τον διοικητή του Νοσοκομείου κ. Ντίνο Κλειτσιώτη υπάρχει μία σημαντική αποκλιμάκωση καθώς χθες νοσηλευόντουσαν μόλις 13 ασθενείς.

Συγκεκριμένα είπε ότι «το τελευταίο 10ήμερο έχουμε μια αποκλιμάκωση αρκετά σημαντική Τη Δευτέρα το πρωί είχαμε 13 ασθενείς στην κλινική, νούμερο αρκετά καλό. Ας ελπίσουμε να πάρουν αυτοί οι ασθενείς γρήγορα εξιτήριο. Τα ύποπτα περιστατικά που έρχονται είναι, επίσης, πολύ λίγα την τελευταία εβδομάδα και πολύ λίγα χρειάζονται νοσηλεία.

Το τριήμερο Παρασκευή- Κυριακή είχαμε μόνο 2 εισαγωγές στην κλινική. Φαίνεται ότι υπάρχει αρκετά σημαντική αποκλιμάκωση κι ελπίζουμε να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση ώστε και οι γιατροί και οι νοσηλευτές μας, που δεν πέρασαν και το καλύτερο καλοκαίρι, να πάρουν μια βαθιά ανάσα. Οι προβλέψεις για αποκλιμάκωση επαληθεύονται και ας ελπίσουμε να μην επαληθευτούν οι προβλέψεις που λένε για έξαρση Οκτώβριο- Νοέμβριο».

ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟΣ

Πρόσθεσε ότι «είναι ένας απρόβλεπτος ιός που η μία μετάλλαξη διαδέχεται την άλλη. Γίνεται τώρα προσπάθεια να βγει το καινούργιο εμβόλιο που λέγεται ότι θα είναι έτοιμο μέσα στον Οκτώβριο με αρχές Νοεμβρίου. Θα πιάνει όλες τις μεταλλάξεις. Μακάρι, για να απαλλαχθούμε από τον ιό».

Τέλος για τους εμβολιασμούς είπε ότι γίνονται πολύ λίγοι. Αυτό οφείλεται στο ότι ο κόσμος περιμένει το νέο εμβόλιο.

Προηγούμενο άρθροΣτην Π.Ε. Καστοριάς ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος-Μαζί και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Σίμος Κεδίκογλου
Επόμενο άρθροΣήμερα αναμένεται να ξεκινήσει η ασφαλτόστρωση στην Οδό Κολοκοτρώνη από την εταιρεία του φυσικού αερίου