Λεωφορείο με Βούλγαρους τουρίστες που επέστρεφε στο Μπουργκάς από την Καβάλα ανατράπηκε και έπεσε σε χαράδρα από ύψος τουλάχιστον 15 μέτρων.

Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στη Βουλγαρία κοντά στο χωριό Μλαντίνοβο, στον δρόμο Τοπολόβγκραντ-Σβίλενγκραντ, το βράδυ της Κυριακής (11/12).

Μία γυναίκα σκοτώθηκε ακαριαία, 19 τραυματίστηκαν

Όπως μεταδίδουν τα βουλγαρικά ΜΜΕ, μια 68χρονη σκοτώθηκε ακαριαία, ενώ 19 τραυματίστηκαν. Ωστόσο, από θαύμα δεν θρήνησαν περισσότερα θύματα, καθώς το λεωφορείο, μετά την πτώση, σταμάτησε πάνω σε δέντρα.

Όλοι οι επιβάτες διασώθηκαν από το λεωφορείο – κάποιοι από αυτούς μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, άλλοι εξετάστηκαν επί τόπου και οργανώθηκε καταφύγιο για αυτούς.

Από τους τραυματίες, μόνο ο 51χρονος οδηγός του λεωφορείου και μια ακόμη επιβάτις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Παράλληλα, οι υπόλοιποι τραυματίες, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά, νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της περιοχής, χωρίς ωστόσο να διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους.

Ολισθηρό οδόστρωμα ή βλάβη του λεωφορείου;

Οι ανακριτικές αρχές της Βουλγαρίας ερευνούν διάφορες εκδοχές για το θανατηφόρο τροχαίο, μεταξύ των οποίων και το βρεγμένο οδόστρωμα. Επιπλέον, εξετάζουν το αν προκλήθηκε από ανθρώπινο λάθος του οδηγού, ο οποίος ενδεχομένως έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα, ή το εάν υπήρξε ξαφνική τεχνική δυσλειτουργία του λεωφορείου.

Ο οδηγός, επιπλέον, υποβλήθηκε σε αλκοτέστ, με το αποτέλεσμα να είναι αρνητικό, ενώ, όπως εξήγησε ο ίδιος, το λεωφορείο είχε πάρει απότομα τη στροφή.

«Είμαστε σε επαφή με τον διευθυντή της εταιρείας μεταφορών. Το λεωφορείο έχει υποβληθεί σε τεχνικό έλεγχο, είναι τεχνικά σωστό, ο οδηγός είναι πολύ έμπειρος», δήλωσε σε βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης η Magdalena Miltenova, πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Μεταφορέων Λεωφορείων.

«Δεν μπορώ να πω τι ακριβώς συνέβη. Έχουμε πληροφορίες ότι ο δρόμος δεν είναι σε καλή κατάσταση, δεν υπάρχει φωτισμός. Δεν ξέρω ποια ήταν η σήμανση, δεν μπορώ να κρίνω από τις φωτογραφίες», πρόσθεσε.

Προηγούμενο άρθροΠαραλήφθηκαν οι πρώτοι ΚΑΦΕ ΚΑΔΟΙ για τη συλλογή Οργανικών Αποβλήτων
Επόμενο άρθροΓεμάτο το πρόγραμμα εκδηλώσεων των Χριστουγέννων στο Δήμο Παγγαίου- Δείτε αναλυτικά