Ο Δήμος Θάσου ξεκίνησε εκστρατεία τουριστικής προβολής του νησιού ενώ μετά την εξαγγελία του πρωθυπουργού αναμένεται να εμβολιαστούν άπαντες, με το εμβόλιο της Johnson & Johnson. Ο δήμαρχος κ. Λευτέρης Κυριακίδης σημείωσε πως ο καθολικός εμβολιασμός θα διευκολύνει κατά πολύ την τουριστική εικόνα του νησιού.

Συγκεκριμένα είπε ότι «αυτήν τη χρονική περίοδο, τα κρούσματα όπως τα λαμβάνουμε κι εμείς από τις ημερήσιες εκθέσεις του ΕΟΔΥ είναι σε μία καθοδική πορεία. Παρά ταύτα δεν έχουμε φτάσει στο «μηδέν» όπως θέλουμε. Ωστόσο η εξαγγελία του πρωθυπουργού για τον καθολικό εμβολιασμό των μονίμων κατοίκων νησιών με πληθυσμό πάνω των 10 χιλιάδων κατοίκων, συμπεριλαμβανομένης και της Θάσου, μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους. Θεωρούμε ότι το εμβόλιο είναι ένα όπλο κατά του κορωνοϊού και όσο πιο κοντά μας είναι αυτό το όπλο κι όσο πιο γρήγορα το έχουμε, τόσο καλύτερα θα πάνε τα πράγματα. Ο καθολικός εμβολιασμός δίνει τη δυνατότητα στο σύνολο του πληθυσμού, χωρίς κατηγοριοποιήσεις και ανοίγματα σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες, όσοι επιθυμούν να κάνουν το εμβόλιο και θεωρούμε ότι αυτό θα αναβαθμίσει πρώτα απ’ όλα την υγειονομική και κατ’ επέκταση την τουριστική εικόνα του νησιού. Έτσι θα αναβαθμιστεί και το τείχος ανοσίας του τόπου μας».

ΠΡΟΘΥΜΙΑ

Για την προθυμία των κατοίκων να εμβολιαστούν είπε ότι «όπως σε όλα τα ζητήματα έτσι και σε αυτό υπάρχουν και κάποιοι άνθρωποι με διαφορετική άποψη. Όπως σε όλο τον κόσμο υπάρχουν και κάποιοι στη Θάσο. Από ‘κει και πέρα νομίζω ότι η συντριπτική πλειοψηφία δείχνει πρόθυμη να εμβολιαστεί.

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Πρίνου δίνει καθημερινά τη μάχη και με την πανδημία αλλά και με όλες τις ασθένειες. Στο θέμα της εμβολιαστικής διαδικασίας, νομίζω ότι το Κέντρο Υγείας Πρίνου είναι μία μονάδα από τις καλύτερες στην Ελλάδα. Με τις δυνάμεις που έχει, με τον πληθυσμό που έρχεται, με τον αριθμό των εμβολίων που γίνονται καθημερινά, θα τολμήσω να πω ότι είναι ίσως μία από τις καλύτερες ιατρικές μονάδες της Ελλάδας σ’ αυτό το ζήτημα».

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Τέλος, για την πορθμειακή γραμμή Καβάλας- Πρίνου είπε ότι «από τις 22 Μαΐου θα γίνουν δύο τα καθημερινά δρομολόγια. Και βλέπουμε… Έχω δηλώσει πάρα πολλές φορές την άποψή μου. Εμείς θέλουμε ανοιχτή τη γραμμή με όσο το δυνατόν περισσότερα δρομολόγια. Το δεύτερο που θα μπει από τις 22 του μήνα συμβάλλει στην καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων. Κι αν είναι δυνατόν, ευχόμαστε να έρθει και τρίτο και τέταρτο».

Προηγούμενο άρθροΠαραμένει προς διαβούλευση το Νομοσχέδιο για τις Λαϊκές Αγορές
Επόμενο άρθροΔΗΚΕΘ: Ρίζες και Θεμέλια – Οδόσημα της Ιστορίας του Ελληνισμού